Vykortet utskick specifikationer

Vykortet utskick specifikationer

Vykorten är ett enkelt sätt att skicka några ord via post utan ett kuvert. Vykort kan användas för att skicka semester hälsningar, som företagsreklam, eller förlänga en inbjudan till en fest eller annan sammankomst. Oavsett användning du hitta för att skicka ett vykort, det finns några unika utskick specifikationer som du måste följa.

Form

För att få vykort priser och tjänster, kräver posten att kortet du skickar är rektangulär till formen. Medan du är absolut fria att utöva din kreativitet och design kort som är runda, fyrkantiga eller en annan udda form, du kommer att förlora fördelarna med andelen vykort.

Mätningar

Postens krav framgår att "sanna" vykort skall vara minst 3 1/2 av fem inches, och deras tjocklek måste vara minst 0.007 tum. Ditt vykort kan vara högst 4 1/4 inches hög, sex inches lång, och 0.016 inches tjock att kvalificera sig för den lägsta satsen som vykort.

Överdimensionerade kort

Du har möjlighet att skapa vykort som är större än de ovan nämnda mätningarna. Om du gör ditt kort kommer att anses vara överdimensionerad och portot blir densamma som för ett brev eller möjligen ett stort kuvert, beroende på dess storlek.

Valfria tilläggstjänster

Förutom Regelbunden postutdelning ger post office dig möjlighet att få bevis av utskick för ditt vykort. Denna tjänst kallas ett certifikat av utskick. Du kan också välja för att skicka ditt kort via certifierade post, en tjänst som ger dig ett utskick kvitto och förmågan att dra upp leveransinformation online.

Porto

Porto för vykort är det billigaste av alla fall erbjuds av postkontor. Det finns speciella vykort frimärken. Kontakta posten eller besöka sin webbplats för att få aktuella priser, eftersom de förändras hela tiden.