Vita larver i gräset

Vita larver är frekventerar turf skadedjur under sensommaren och hösten. Maskarna skada ständigt gräs fram till uppkomsten av mycket kall eller iskalla vädret. Detta skickar dem djupt i jorden tills deras RETUR under varmare slutet av våren och sommartemperaturer.

Identifiering

Vita larver är larven av maj eller juni skalbaggar. Maskar är ½ till 1½ inches lång och distinkt C-formad. De huvuden och bakre är bruna och det finns tre par ben nära huvudet. Vita larver tillhörde familjen Scarabaeidae.

Skador

Vita larver livnär sig på gräsrotsnivå orsakar gräs att komma med rötterna. Skadade turf rullar som en matta. Ofta förblir rot-skadad gräset grön på toppen. Dessa områden inte blir grön på våren. Undersökning av marken under gräset är viktigt att fastställa grub närvaro. Angripna gräs börjar gulna, tunnar och dör. Försvagade gräset är mer benägna att torka skador.

Kontroll

Undvik övervattning gräs. Införa parasitiska nematoder av Steinernema och Heterorhabditis arter som en biologisk kontroll alternativ. Kemisk bekämpning alternativ inkluderar användning av imidakloprid insektsmedel. Trichlorfon är en botande behandling som är effektiv samtidigt som larver redan matar i gräset.