Vinstockar i skuggan

Vinstockar i skuggan

Vine växter producerar spretande löpare som klättrar spaljéer, staket och andra stödjande föremål. Medan vissa vinstockar är enkelt och bara skapa en lummig inramning, producerar vinstockar färgglada blommor att lägga till ett stänk av färg i din trädgård. Välj vinstockar som växer bra i den tillgängliga platsen. Det finns flera vinstockar som trivs i skugga, så använd dem lägga till lite liv i en del av din trädgård som är ogästvänliga till andra växter.

Trumpet vinstockar

Trumpet vinstockar är härdiga vinstockar som producerar 2-tum långa blommor i rött, orange eller gul. De växer bra i skuggan och de också locka kolibrier, getingar och andra pollinatörer till din trädgård. Det är en lätt växt att växa från sticklingar och det trivs i någon jord som inte är mycket tung och våt. Trumpet vinstockar är torka tolerant och härdig i områden där de kallaste vintern temperaturerna-30 grader Fahrenheit. Kontrollera lokala förordningar innan plantering trumpet vinstockar, eftersom det är listad som invasiv i vissa områden.

Clematis

Clematis vines är delikat, slingrande vinrankor som producerar blommor i olika nyanser av lila, blått och vitt. Det finns mer än 250 sorter av klematis, och beroende på sort, de växer till mellan 12 och 30 fot lång. De kan odlas i full skugga eller halvskugga. Du kan odla dem på ett staket för ett vackert rustika utseende eller upp en spaljé att Visa blommorna upp till sin fulla potential.

Cross Vine

Cross vinstockar har tratt-formade blommor som är omgivna av blanka blad. De blommor varierar mellan orange och röd med gula kanter. Detta vin är kan växa är 60 fot lång, och idealisk växtsäsonger, det lägger till 20 fot av tillväxt. Det är ett bra val för staket, bersåer och väggar. Det kan också användas som en marktäckare. Det överlever i full skugga, men blommorna är mest imponerande när den tar emot minst en liten solen. Blommor blomma på våren och sommaren.

Holländaren 's Pipe

Holländaren 's pipe producerar kalikå blommor som är ungefär 3 inches lång. Blommorna är en grön-vit och de är kantad av hängande, mörkt gröna blad. Det gör väl i ljus och sandiga jordar, och det är torka-toleranta, vilket gör det en perfekt kandidat för torra områden. Den växer bra i krukor som är placerade nära ett stöd. Använda holländaren 's pipe som en privat skärm, odlas längs ett segment av-kedjelänk staket.