Vinäger & Bean tillväxt

Vinäger & Bean tillväxt

Även om ett stänk av sura vätskan kan ge smak till bönor när du lagar mat dem, kommer hälla vinäger eller ättika vatten på en levande växt bara skada den. Om du överväger att använda vinäger som en ekologisk ogräsmedel i omgivningen, finns det ett antal saker att tänka på innan du använder den. I bästa fall, vinäger kommer inte döda plantan, men det kommer att hämma tillväxten.

Bean växt

I allmänhet, vilja bönor få omkring en tum av vattnet varje vecka. De växer också bästa i spröda jord, och avkastningen är högst när trädgårdsmästaren gäller låg-nitrat gödningsmedel. Eftersom Bönan växter vinstockar, behöver de något att klättra, exempelvis en stolpe eller majs stjälk. Alla bönor dela en känslighet till vinäger, som begränsar deras tillväxt och dödar dem.

Vinäger

Vinäger framställs av jästa anläggningen juice, inklusive vin och cider. Det används ofta i matlagning till lägga till en antydan av syrlig smak, men det kan också användas för hushållssysslor och fungerar som naturliga desinfektionsmedel. Destillerat vit vinäger är särskilt potent hemmafruarna kan använda den för att rengöra en igensatt avlopp eller desinfektera en bänkskiva. Dessutom kan vissa ogräs-dödande produkter innehåller vinäger. Dock kan gäller en levande växt här stark syra korrodera sina rötter och leda till förfall.

Dosering

En mild dos ättika kan inte döda din böna anläggning, särskilt om det blomstrande förväg. Dock kommer det hämma dess tillväxt. Samma sak gäller för mild bas eller syra. Bean's rotsystem är känsliga för pH svängningar från version 7.0 av vatten kommer att negativt påverka dess tillväxt. Ju mer extrema denna variation, desto mer allvarligt påverkar det tillväxten och lönsamheten för den anläggningen.

Ättika som ett ogräsmedel

På samma sätt att vinäger kan döda bean växter, det har också potential att döda ogräs. Om du vill använda det för detta ändamål, köpa 20 procent ättika, som dess starkare syra gör för en mer potent herbicid. Lägga vinäger i en sprayflaska och sedan skölj bladen av oönskade ogräs. Detta äter bort på bladen skyddande vaxer, och i tid ogräs dör av uttorkning.

Vinäger blöt

Alternativt kan du hälla ättika direkt på marken. Detta ändrar markens pH, slutändan döda ogräs. Om bean anläggningen jord också blir dränkt, dock kommer det att dö också. Denna metod används bäst innan du planterar din bönor för att döda ogräs som redan har ställt sina rötter. Vänta sex månader till ett år innan du försöker odla bönor på denna mark. även då måste du behandla mot marken till att neutralisera pH-värdet. Uppmätta tillämpningen av en mild bas kan göra detta. Kalk och aska är prisvärda och allmänt tillgängliga alternativ.