Vilken typ av gödselmedel kan jag använda växa Sweet Basil?

Vilken typ av gödselmedel kan jag använda växa Sweet Basil?

Av mer än 40 sorter av basilika är söt basilika en av de mest planterade. Väldoftande örten är lätt att odla och rik på vitamin E, folsyra och antioxidanter. Om du växer basilika i en trädgård eller en inomhus behållare, kan korrekt gödsling göra skillnaden mellan en yvig, gröna och smakrika växt och en högställd, ohälsosamma.

Vid plantering tid

Om du börjar basilika från frön, införliva en 16-16-8 allrengöringsmedel gödselmedel i topp 6 till 8 inches av mark enligt tillverkarens rekommendationer. Att lägga till gödsel i jorden innan plantering säkerställer din basilika frön har nog näringen att gro och etablera ett starkt rotsystem. Om du börjar basilika från transplantationer, lägga till en flytande tång eller kelp gödningsmedel att lägga till spår mineral näringsämnen och gödningsmedel specialkonstruerade för stimulerande roten tillväxt, såsom komposterat frukt eller benmjöl, till plantering hålet.

Sida-Dressing

Gödsla utomhus basilika med ett allrengöringsmedel 5-10-5 kommersiella gödningsmedel en eller två gånger under växtsäsongen. Du behöver bara omkring 3 uns av gödselmedel för varje 10 fots rad av basilika växter. Gödsla inomhus basilika växter var fyra till sex veckor och utomhus container växter var tre till fyra veckor med ett allrengöringsmedel flytande gödselmedel på halv styrka. När du börjar att skörda din basilikablad genom att nypa dem tillbaka, stödja nya blad tillväxt genom att lägga till extra kväve i form av fisk emulsion, blod eller alfalfa måltid eller gödsel var två till tre veckor.

Gödselmedel rekommendationer

När du väljer ett gödselmedel för dina basilika växter, leta efter långsam frisättning sorter tillverkade av naturliga ingredienser, till exempel kompost eller worm-casting teer. Quick-release gödselmedel som innehåller konstgjorda ingredienser kommer att stimulera snabb leaf tillväxt i din basilika växter, men de resulterande bladen kan vara mindre smakrika och växten svagare.

Varning

Alltför gödsling basilika kan minska de väldoftande oljorna i bladen som ger örten dess smak. Gödsla basilika alltför tungt gör också dina växter mer mottagliga för skadedjur och sjukdomar, så det är bättre att er på den ljusare sidan. Gäller gödselmedel när det är cool utanför, helst lägre än 60 grader Fahrenheit, för att förhindra svamp eller bakterier leaf wilts. Skölj alltid din basilikablad med vatten efter gödsling, som bladen kan bränna om de utsätts för vissa gödselmedel. Alltid noga följa gödselmedel paketet riktningar, och hålla paketen i en sval, torr plats utom räckhåll för barn och husdjur.