Vilken typ av färg använder du för ett konkret staket?

Vilken typ av färg använder du för ett konkret staket?

Måla ett konkret staket med rätt processen ger bestående resultat. Stängslet kring ett hem är ofta de första sak besökarna och förbipasserande märker. De flesta villaägare vill ha detta första intryck att vara en bra en. För en konkret staket, kan fel färg jobb lämna observatörer med ett felt intryck. Ta dig tid att använda rätt produkt och imponera på dem som Visa stängslet.

Innan du börjar

Även med val av bästa färg, utan ordentlig förberedande stegen, misslyckas projektet. Färsk betong måste bota i minst 90 dagar innan målning för att förhindra en ojämn yta. Gammal färg eller andra avslut kräver borttagning före förfarande. Kemisk strippa kan ta bort gammal färg och en stålborste kommer att ta bort gamla tätningsmedel för att förbereda en ny kappa. Alltid skrubba nakna betongväggar med ett avfettningsmedel, som diskmedel, innan du börjar ta bort all smuts, fett, smuts eller annat skräp. Fyll eller reparera sprickor i betongen. Se till att stängslet är torr, och välj en dag för projektet när vädret förväntas vara varm och torr.

Akryl

Akrylfärg erbjuder en slitstark jacka för ett konkret staket. Innan du installerar akrylfärg, försegla konkreta staket med ett lager primer. Om staketet är gjord av block, överväga en filler för utrymmen mellan blocken. Låt primern torka före målning. Akrylfärg kan sprutas eller rullade på staketet. Om du väljer att rulla på, Använd en tjock, långhårig roller för att bestryka staketet slätt och jämnt. Den långa hår gör att färgen att komma in i alla skrymslen och vrår i betongen.

Epoxi

Precis som epoxy förseglar och täcker betonggolv, det päls och försegla ett konkret staket. En helt ny betong stängsel kommer att gynnas av skyddande karaktär epoxi. Äldre staket nytta självhäftande arten av tätningsmedlet. Epoxin fyller små sprickor och hindrar dem från att spridas. Tillämpa färgen med en smidig roller. Glida på länge, knappt överlappande pass med färgen för det jämnaste resultatet. Epoxifärg finns i ett begränsat antal färger. Fråga med olika tillverkare för de tillgängliga färgerna.

Latex

För det största utbudet av färger och nyanser, väljer du en latex-baserad färg för projektet. Tillämpa ett tätningsmedel eller primer på stängslet, och låt torka helt innan du fortsätter. Flera lager av färg kan behövas för stängslet eftersom även med en primer, några av färgen kan absorbera in i betongen. Rulla på färgen med en långhårig roller eller spruta på för jämna resultat. Tillåta att färgen helt torr mellan skikt för att bestämma mängden färg som absorberas. Välj latex speciellt utformad för exteriör användning. Några latex tillverkas speciellt för betong. Även med den bästa latexfärg, kan årlig eller biyearly målning vara nödvändigt.