Vilken är tiden på året att plantera tall träd?

Vilken är tiden på året att plantera tall träd?

Det finns ett område i södra Maine där stora öppna fält har varit täckt med pine trädplantor. Av tusentals plantor, båda ungefär 2 fot lång, mest blomstrande, med endast en här och där har vänt den djupt orange färg som anger en döda trädet. Dessa plantor, planterade i slutet av sommaren 2008, kommer en dag bildar en bred tallskog på vardera sidan av vägen som går genom dem. De illustrerar perfekt det resultat som är troligt då tallar är planterade korrekt och i rätt tid.

Plantering zoner

De flesta pine tree sorter är härdiga om odlas i områden från zonerna 3 till 8. Dessa zoner ange relativt milda vintrar där temperaturen inte sjunker mycket under minus 10 grader F och inte gå mycket högre än 90 grader F. Väletablerad tallar kan tolerera något kallare eller varmare temperaturer än dessa ytterligheter allmänt rapporterats för dessa områden. Detta gör den sena sommaren och början faller den bästa tiden att plantera tallar.

Plantering gånger

Även om det kan verka vettigt att plantera nya tallar på våren, med tanke på regnet och det faktum att växterna kommer att ha gott om tid att etablera sig, detta är inte fallet i år av tunga våren regnar följt av en plötslig torr värme. Markens temperatur och fuktnivåer som har varit ganska konstant under hela året faktiskt ge en bättre och stabilare miljö för vårda nya tallar. Barrträd, tallar efternamn, göra bättre i varmare jord sen sommar, vilket gör månaderna augusti och September en idealisk tid att plantera dem.

Plantskola träd

För bästa resultat, köpa nya pine trädplantor antingen från en ansedd plantskolan eller en betrodd postorder utsädesföretag. Rötterna till de nya plantskola träd kommer att omges av ett rikt odlingssubstrat och insvept i säckväv eller anläggningen kommer att växa i en gryta. Deras väletablerade rotsystem säkerställa att träden är friska och kommer att bra en gång planterade. Dessa växter bearbetas under säsongen vilande, främst tidigt falla till tidig vinter, så de gör bäst om placeras i marken under en period av dvala.

Postorder-träd

De flesta träd köpt från en katalog eller online levereras med ingen smuts kopplad till sina rötter. Det är viktigt att sätta dessa plantor i vatten rätt bort och hålla sina rötter, den viktigaste delen av plantor, fuktig tills de är redo att planteras. Huvudregeln är, mindre stress på anläggningen, desto bättre.

Vilda Pines

Med så många tallar som växer vilt, verkar det vettigt att bara låna några från Moder natur. Detta är lite svårare än plantering plantskola-fullvuxna tallar. Nackdelen i omplantering träd i naturen är att det är sällan möjligt att gräva upp hela rotsystemet. Men det går om du väljer små plantor och gräva upp så mycket av roten som möjligt, håller dem våt, återplantera dem i slutet av sommaren eller början av hösten och hoppas på bäst.