Vilka frukter är mogna i augusti?

Vilka frukter är mogna i augusti?

Även om konsumenterna kan köpa färsk frukt året runt i dagligvaruhandeln, är din bästa insats för läckra, saftiga frukter att köpa den lokalt när det är säsong. I många regioner är augusti utmärkt frukt tid. Persikor, aprikoser och plommon mognar naturligt i augusti, men säsongen är kort, så njuta av det. Jordgubbar och hallon finns ibland, men du hittar rikare hallon i September. Du kan också hitta några mogna äpplen i augusti, även om de flesta mognar i September och oktober.

Jordgubbar

Vissa sorter av jordgubbar mognar i augusti. Juni-bärande jordgubbsplantor bära en stor gröda i början av sommaren, men dag-neutrala och någonsin-uthärda typer producera en liten gröda i början av sommaren följt av en större skörd i slutet av sommaren eller hösten, i tillägg till små intermittent avkastning under hela sommaren. Prova "Fort Laramie" om du bor i ett kallt område eller "Ozark skönhet" för varma klimat.

Hallon

Hallon är indelade i två kategorier, sommaren-bärande och någonsin-bärande. Sommar-bärande hallon producerar en stor gröda i början av sommaren, medan någonsin-uthärda typer kan producera en liten gröda i början av sommaren följt av en större gröda i sen sommar eller falla. September är prime hallon säsong i de flesta områden, men några sorter, som "Faller guld," börja producera bär i augusti.

Stenfrukter

Persikor, plommon och aprikoser mognar i augusti, beroende på klimatet. Ha inte bråttom för att plocka dem innan de är klara; dessa frukt inte mognar eller förvara väl en gång plockade. Vänta tills aprikoser är helt gula och lätt mjuk innan plocka dem. För att avgöra om persikor är mogna, leta efter marken färg, eller basen av frukt, att vända från grönt till gult. Smaka på plommon att avgöra om de är redo att plocka--de blir mjuka och söta när de är mogna.

Äpplen

De flesta äpplen mognar i September eller oktober, men några som "Lodi" mogna i augusti. För att avgöra om ett äpple är mogen, titta på frukt marken, eller bas, färg. Det bör ändras från grön till gul eller rodna. Smaka på äpplena också. När de är mogna, ska de ha en söt, något syrlig smak. Omogna äpplen smakar sur och bitter.