Vilka är fördelarna med att använda Cedar kompostmaterial i Huntsville?

De flesta av cedar kompostmaterial i Huntsville, Alabama består av flis från enris kallas östra röd ceder eller en Thuja plicata, en tuja som kan kallas som Western Red Cedar. Lägga ett lager av denna typ av marktäckning ger många fördelar för bara om någon norra Alabama landskap. Använda cedar marktäckning runt träd, buskar eller perenner samt över tillfälliga utrymmen i din trädgård.

Fukt Retention

Att behålla fukt är särskilt viktigt för växter när de möter de heta dagarna i sommar. Medan genomsnittliga sommartemperaturer i Huntsville nå den mitten-till övre 80, överstiger höga temperaturer ofta 90 grader Fahrenheit i området, vilket gör det svårt för växter att behålla det vatten de behöver för att överleva. En 2 - till 3-tums lager av cedar kompostmaterial tillämpas runt träd, buskar och andra utplanteringsväxter kan bidra till att minska fukt avdunstning och behovet av bevattning – upp till 50 procent – i vissa trädgård områden.

Temperaturen måtta

Kyla kan också skada, även döda, känsliga trädgårdsväxter. Även om vinterklimat i Huntsville inte är lika kallt vissa områden av landet, temperaturer ofta doppa under fryspunkten. Ett lager av cedar mulch hjälper måttlig extrema temperaturer genom att hålla växter varmare på vintern och kallare på sommaren.

Insekts- och motståndskraft mot sjukdomar

Många typer av cedar täckningsmaterial innehåller kemikalier kända för att stöta bort, minska eller döda skadliga insekter, däribland nattfjärilar, kackerlackor, matta skalbaggar, argentinska myror och termiter. Röta resistenta egenskaperna av cederträ ger också skydd mot sjukdomar genom att hämma tillväxten av skadliga bakterier och svampar som kan angripa växter.

Ogräsbekämpning

Ett nytt lager av cedar mulch hjälper till att förhindra ogräsfrön gror och växer, särskilt när den placeras över ett lager av tidningen eller liggande tyg. För att förhindra hårt att dra ogräs mellan ett grunt lager av kompost och landskap tyget, tillämpa en 2 - till 3-tums djup lager av kompostmaterial över tyget vid tidpunkten för ansökan.

Att förhindra jorderosion och packning

Cedar Täckningsmaterial kan förhindra jorderosion som orsakas av vind, vatten, is och snö. Ett lager av cedar kompost kan också avvärja markkompaktering orsakas av personer och tunga gräsmatta utrustning.

Öka jordens bördighet

Cedar täckningsmaterial bryts ner i marken över tiden, vilket kan förbättra fertiliteten, struktur och dränering av tung lerjord i området Huntsville.

Förbättra landskapet utseende

Ett program av cedar kompostmaterial lägger till färg, textur och kontrast, som kompletterar planteringar i hela din trädgård. Mulched områden också har snygga, färdiga utseende och är mycket lättare att underhålla året runt än kala, avslöjade marken.