Vikten av frön & utsäde med växter

Vikten av frön & utsäde med växter

Vikten av frön och fröbärande växter handlar om hur växters strukturer och reproduktiva processer utvecklats och anpassats till olika miljöer. Växter är en kritisk länk i livsmedelskedjan, främjar deras förmåga att anpassa sig och diversifiera in i en myriad av arter ytterligare jordens ekosystem och övergripande miljö och hälsa.

Frö med växter

Enligt Estrella berg Community College, innehåller växtriket över 300 000 olika arter av utsäde samt vanlig räntebärande. Blomväxter och: nakenfröiga växter utgör de två största kategorierna av fröbärande växter. Enligt den kanadensiska encyklopedien, växter utvecklat utsäde strukturer någonstans från 250 till 300 miljoner år sedan. Innan deras utveckling var växter begränsad till vatten-baserade miljöer på grund av deras oförmåga att återge utan hjälp av en vatten eller fukt-baserade medium. Utvecklingen av frön lämnas en mer tillförlitlig reproduktiv process och görs med andra mer varierande metoder för gödsling.

Växten utveckling

Enligt Estrella berg Community College, kom växt evolution genom förändringar i deras reproduktiva processer. Reproduktion i alla växter följer en växling i generationer cykel där stadier med sporer och könsceller växla från generation till generation. Innan ankomsten av fröbärande sorter var spore scenen det primära sättet för reproduktion. Som sporer krävs vatten för befruktning äga rum, kunde dessa växter överleva endast inom vatten-baserade miljöer. Utsäde utveckling kom till som växter började att inkorporera både spore och sex cell etapperna inom deras reproduktiva processen.

Vävnad strukturer

Tillsammans med förändringen i reproduktion kom processer utvecklingen av specialiserade, kärlvävnad strukturer kan genomföra vatten hela anläggningen strukturer. Utvecklingen av vascular vävnader gjort det möjligt för anläggningen organ att genomföra behövs vatten och näringsämnen från vatten och jord-baserade miljöer upp i växtens strukturer. Denna utveckling aktiverat växter att stå upprätt och överleva inom mark eller jord-baserade miljöer. Detta, tillsammans med deras förmåga att bära frön, gjort det möjligt för växter för att skapa en mängd landbaserade boendemiljöer, som skog och skogsmark.

: Nakenfröiga växter

Enligt den kanadensiska encyklopedien utgör gymnosperm växter och träd gruppen av växter som har ingen beläggning på deras utsäde strukturer. I stället finns frön eller ovules inne kvinnliga kon strukturer som sitter på utsidan av bladen. Manliga kon strukturer--också belägen på leaf ytor--producerar pollen korn, som gödslar ovules. Gödsling, eller pollinering sker när vind strömmar blåsa pollenkorn i kvinnliga kon strukturer. Som vinden är den enda metoden för befruktning, är: nakenfröiga växter begränsad i sin förmåga att förgrena in i nya miljöer.

Blomväxter

Blomväxter inkluderar de blommande sorterna av växter och träd. Enligt den kanadensiska encyklopedien bär denna kategori av fröbärande växten dess reproduktiva strukturer inuti den blomma del av anläggningen. Angiosperm frön kännetecknas av en beläggning som skyddar utsäde ovules samt ger näringsrikt material till utvecklingen av embryon. Blomma strukturer också främja ytterligare metoder för befruktning genom deras colorings och dofter genom att locka insekter och djur. Pollinering kan ske över stort distanserar som insekter och djur överför pollenkorn från växt till växt. Som ett resultat, är blomväxter den mest riklig och olika arten av växter.