Växter och buskar som gillar sur jord

Växter och buskar som gillar sur jord

Markens pH är ett mått på hur sur eller alkalisk en jord är i jämförelse med neutral. Dessa ovanstående 7.0 är alkaliska jordar med ett pH under 7,0 är sura. Växterna kan inte lätt absorberar näringsämnen i marken där pH-värdet är för högt. De resulterande växterna visar dålig tillväxt och missfärgning. Har din jord testade med några år som pH-nivåer tenderar att förändras över tiden. Gödselmedel, bevattning med alkaliska city vatten och konstruktion kan höja pH-värdet i din jord. Det är bra att förbättra jorden innan införa växter och buskar som gillar sur jord. Typiskt, trädgårdsmästare använda lime för att höja pH och svavel att sänka pH.

Blåbär

Blåbär växterna utveckla vita eller rosa blommor på våren och avkastning frukt tredje sommaren efter plantering. Bladverket blir rött eller gult i höst. Highbush-sorter växer bra i nordliga klimat, medan rabbiteye och södra highbush-sorter fungerar bäst i södra klimat. Blueberry kräver ekologiskt jordar med ett pH mellan 4 och 4,5. Trädgårdsmästare med lera lera jord bör plantera blåbär i uppvuxen trädgård sängar. Plantera två olika sorter för att uppmuntra de högre avkastning är associerad med cross pollinering.

Camellia

Camellia är en bredbladiga vintergrön buske som växer upp till 12 fot lång och utvecklar en upprätt eller sprida vana. Det finns hundratals enkel, semi dubbel eller dubbel sorter finns i rosa, rött eller vitt. Camellia japonica och Camellia sasanque är två av de mer allmänt planterade sorter, och som de flesta camellia, de köldhärdig och växer långsamt. Busken kräver också lös, väldränerad jord som har ett pH mellan 5.5 och 6. Äldre anläggningar kan erhålla en ansökan av syra växtnäring.

Gardenia

Gardenia är en prålig, vintergrön buske som växer upp till 8 fot lång och bildar glänsande bladverk med doftande, vita blommor. Chuck Hayes och daisy val är något köldhärdig, men de flesta sorter bara trivs i värmen och luftfuktigheten av södra klimat. Blommorna kräver temperaturer på minst 50 grader F blomma. Gardenia behöver fuktig, väldränerad jord som har ett pH-värde mellan 5,0 och 6,0. Buske fördelarna med ett lager av pine bark mulch och tillämpningar av syra växtnäring, fiskar emulsion eller benmjöl.

Ixora

Ixora är en vintergrön buske som växer upp till 8 fot lång och producerar mörkt gröna, glänsande bladverk. Standard sorter utveckla mörk rosa, vita eller gula blommor året runt i zoner 10 och 11, men växa som ettåriga i nordliga klimat. Vissa sorter dvärg utveckla röda och orange blommor. Ixora är bäst i jordar med ett pH på minst 5,0. Som de flesta växter och buskar som gillar sur jord, placera ixora från betongfundament som kan läcka ut kalksten och öka pH-värdet.

Våren Heath

Våren heath är en vintergrön växt med en 1-fots höjd och 2-fots spridning som gör en lämplig groundcover när planteras i massan. Nål-liknande blad lägger till textur i landskap. Magenta och vit vinter Blom ge året runt intresse. Några sorter, som Springwood rosa och Vivelli, ger exceptionell rosa färg. Våren heath växer bra i sandiga, syra, lerig jord med ett pH-värde mellan 5,0 och 6,0 som innehåller massor av organiskt material.