Varför växer silvrig Bladderpod på Blowouts?

Varför växer silvrig Bladderpod på Blowouts?

Silvrig bladderpod har genomgått en identitetskris. Det brukade vara listad som Lesquerella men är nu känd som Physaria ludoviciana. Anläggningen är en native nordamerikanska wildflower som listas som hotade. Dess naturliga miljö är torra och sandiga prärier där fertilitet är låg och fukt är minimal. Detta är anledningen till att det finns i blowouts, som är sandig fördjupningar i sanden, eroderade av vind och brist på fukt.

Beskrivning

Silvrig bladderpod börjar som en låg växande rosett med silvrig toner på grund av vitaktig, fina, hår-liknande trichomes. Växten är flerårig och är medlem i familjen senap. Den producerar gula blommor i klasar som bärs på smala stjälkar. Blommorna har en egenskap hos familjen senap. De växer fyra foderblad, fyra kronblad och sex ståndare och producera en frukt eller kapsel med två separata kammare. Växten blommar från April till augusti och producerar frukt i maj på i slutet av sommaren.

Platser

Anläggningen finns i södra centrala och sydvästra delarna av USA. Det är hotad i Illinois där det visar sig på endast ett naturreservat och Minnesota. Det finns även i enbart på en plats i Wisconsin, där det är listad som hotad. Anläggningen finns i Nevada över till Arizona, upp till Montana och North Dakota. Anläggningen finns i Illinois bara i sand blowouts på Henry Alan Gleason Nature Preserve, där det finns tre kolonier.

Livsmiljöer

Sanddynerna på naturreservat bildades glacial ålder. Växterna finns i torra sandiga platser som bildades från kalksten, på gamla glaciala ansikten eller dune prärier. De är även toleranta mot grus, berggrunden och vind avfettat hårda jordar. Växten föredrar utsatta sandiga platser. Sand prärier är perfekt för bladderpod exponerade sandstenen. Blowouts orsaka prairie gräs och andra konkurrerande växter att försvinna från platsen, sätt öppna en livsmiljö för bladderpod.

Blowout preferens

En punktering representerar en låg fertilitet, sandig plats. Den utsätts för kustnära vindar och torra förhållanden i Illinois där bladderpod finns i de sandiga dynerna. Detta läge producerar en utmärkt miljö för den örtartad växten att växa. Växterna på naturreservat studerades för att kontrollera deras produktivitet och blomning och fröproduktion var konsekvent eller något bättre än kolonier i andra stater. Jordar och situationen verkar passa anläggningen och dess koloni är väl skyddad i den naturliga bevara sand blowouts.