Varför luktar Moth bollar?

Malkulor är ett fast bekämpningsmedel som håller nattfjärilar från att lägga sina ägg i kläderna. De tillverkas med skadliga kemikalier som avdunstar, orsakar en ackumulering av illaluktande gas som dödar insekter.

Identifiering

Malkulor är små, runt, syntetiska bollar som, vid lagring med kläder, förhindra mal och andra insekter larva från invaderande kläder. Den gas som de släpper ut är giftigt för malar och även mänskliga spädbarn i koncentrerade doser.

Typer

Äldre malkulor avger naftalen gas, som är brandfarlig och har ersatts av paradichlorobenzene och kamfer (det senare för att stöta bort insekter).

Effekter

Begreppet mothball lukt fungerar eftersom röken bygga upp i lådor/containrar till en toxisk nivå, avskräcka några insekter från att lägga ägg i närheten.

Missbruk biverkningar

Ungdomar söker berusning genom att andas in ångor kommer att ha symtom som rastlöshet, huvudvärk, kräkningar, slöhet, feber, njursvikt, beslag eller med koma.

Deodorizing

Den skyddande lukten från malkulor följer kläder långt efter att ta bort artiklar från lager. Tips för att ta bort lukt inkluderar vädring kläder i friska, utomhus luften tills gasen försvinner, att föra dem inomhus på natten. En alternativ produkt, kallas Smelleze, hävdar för att kunna ta bort lukten.