Varför har jag svart vatten som rinner ner min vedspis rör?

Varför har jag svart vatten som rinner ner min vedspis rör?

När det regnar och du hittar svart vatten som rinner ner på sidan av din vedspis röret, är det en god chans att en pipe avsnitt sitter inte korrekt eller finns det en hål eller åtkomstpunkt mellan skorsten röret och spis röret. Vattnet är svart beror på kreosot inne i röret, som består av komprimerade och kondenserade gaser från trä ofullständig förbränning. Kreosot är också orsaken till skorstenen bränder.

Underhåll och inspektion

En vedspis kräver årligt underhåll och inspektion, innan vintern börjar, så det finns inga ställen där regn kan få i. Detta inkluderar rengöring ut vedspis rören med en skorsten borste bifogas en förlängning pol ta bort kreosot uppbyggd inne i kaminen röret och skorstenen. Detta minskar risken för en lampglaset avfyrar eller svart tjära kör ner trä spis röret. Kreosot kan vända flytande när vedspis värmer och läckage genom rörsektioner eftersom det också utgör ett tarlike ämne. Hyr en skorsten borste från en lokal uthyrning centrum eller anlita en professionell för att säkerställa din spis röret är fria från kreosot innan användning av din trä spis årligen.

Hög temperatur täta

Svart vatten kan också orsakas av kondens mellan skorsten röret och spis röret, som kan läcka ner på röret nedan efter blandning med kreosot. Använd hög temperatur täta för att täta runt skorstenen krage området ovanpå taket. Eftersom täta expanderar och kontrakt med vädret, kan rörgenomföringar uppsprättad efter ett enda år användning och kräver återförslutning. Se till att alla områden kring skorstenen skyddas av lämpliga fogtätning.

Skorsten Cap

Kåpor för rökgånger ingår i en vedspis installation. De tjäna ett dubbelt syfte: att hålla regnvatten från att komma in i kaminen röret och förhindra fåglar och ekorrar från att bygga bon i skorstenen. Om en skorsten cap lossnar eller lutar, så att regnvatten inuti skorstenen, kan vatten och kreosot läcka genom något av avsnitten av spis röret in i interiören i ditt hem. Korrigera detta genom att säkra skorsten cap eller ersätta det med en kraftigare.

Hål och leder

Innan vintern, bör du undersöka skorstenen röret för rostiga ut områden eller hål. Du kommer att behöva ersätta dessa avsnitt eftersom det är där regnvatten eller kondens kan få in i röret. Tunga vinterstormar med regn och blåst kan ibland orsaka vatten läcka i; men om det är ett konsekvent problem, det finns en kopplingspunkt som ska förseglas. Använda vedspis cement eller hög temperatur täta för att isolera dessa områden.