Varför har jag problem med min hortensia?

Hortensior är blommande buskar som växer i olika storlekar, från små gränsen växter till de stora nog för fönster integritet. De blommar från juli till och med den första frosten. Kraven i blå hortensior skiljer sig från rosa sorter.

Markens pH-värde

Smutsa av blå blommande hortensior måste ha ett pH-värde mellan 5,0 och 5,5 för att blomstra. Rosa blommande hortensia trivs i jord med ett pH på 6,5. En högre markens pH skadar lövverket.

Solljus

Vissa arter trivs i full sol medan andra behöver skydd från eftermiddagssolen. Arter som behöver afternoon skugga kan inte blomstra om odlas i fullt solljus.

Vatten

Växterna släppa sina blad när de inte har tillräckligt med vatten. Du kan lägga ett lager av kompost att hålla fukten i marken. Alla sorter av hortensior, måste dock bra dränering.

Fullsatt växter

Hortensior måste planteras tillräckligt långt ifrån varandra att de inte kommer publiken varandra när de når deras mogna bredd, som sträcker sig från 4 till 12 fot. En icke-blommande hortensia i en blomkruka kanske rot-bundna.

Skadade blad

Hortensior är mottagliga för skadedjur, som bladlöss och röda spindlar, samt sjukdomar, inklusive mjöldagg och blad plats.