Varför har jag insekter som Nits i mina krukväxter?

Varför har jag insekter som Nits i mina krukväxter?

Krukväxter är oftast lätt att växa, men de kan ibland angripas av skadeinsekter. Några av dessa skadedjur är mycket liten, och vid första anblicken ser ut som små prickar, knölar eller suddiga fläckar på stjälkar eller blad. Du kan märka anläggningen vissnande, med vridna blad, eller släppa lämnar, som skadedjur växa i antal.

Krukväxter

Populära krukväxter är oftast långsamt växande och tål normala hushåll temperaturer. Många behöver inte mycket solljus. vissa till och med frodas under office ljus ensam. Även om de är oftast lätt att ta hand om, som alla växter kan de ibland vara smittade av skadeinsekter.

Där skadedjur kommer från

Skadeinsekter är mer sannolikt att påverka en krukväxt som är stressad av för mycket eller för lite vatten eller ljus. Skadedjur kan vara på anläggningen när du köper den, eller spridas från andra växter. En frisk planta är inte lika sannolikt att påverkas av några små skadedjur. Men en stor angrepp kan försvaga en växt eller ens döda den, och kan spridas till andra växter i närheten.

Vanliga skadedjur

Bladlöss och mealybugs är två vanliga skadeinsekter som påverkar krukväxter. Bladlöss är små gröna insekter, inte ens lika stor som ett knappnålshuvud. De kluster ofta under bladen eller i forks härstammar. Mealybugs ser ut som små prickar av vita fuzz. De föredrar även undersidan av stjälkar och blad. Dessa och andra skadedjur dricka saven av anläggningen och försvaga den.

Att bli av med skadedjur

Små angrepp av skadedjur kan avlägsnas genom att försiktigt spraya växten med en blandning av diskmedel och vatten. Använda några sprutar av en mild, oparfymerad diskmedel i en vanlig sprayflaska med vatten. Spraya växten varannan dag tills du inte längre se insekter, att vara säker på att spraya under alla löv. Om det finns någon förbättring i en vecka eller två, kan du behöva be din lokala handelsträdgård att rekommendera en insektsbekämpning tvål eller spray.

Förhindra att skadedjur

Varje typ av anläggning har vissa behov för ljus, vatten och gödningsmedel. Ta reda på hur mycket alla din houseplants behov, så att du kan hålla dem som starka och friska som möjligt. Starka, friska plantor är mindre benägna att bli attackerad eller skadas av skadeinsekter.