Varför har jag en Fuzzy beläggning på min Ice Maker Bin?

Varför har jag en Fuzzy beläggning på min Ice Maker Bin?

Om ice cube bin i frysen har en fuzzy vit beläggning på det, är det förmodligen en uppbyggd av frost. Varje gång du öppnar frysen dörren, låter du luft och fuktighet i frysen. Över tid bygger detta på frys ytor, skapa en fuzz-liknande beläggning. Om den luddiga beläggningen på din ismaskin bin är svart eller grön, är det sannolikt mögel. Lyckligtvis, du kan enkelt ta bort antingen is eller mögel från ice cube fack.

Frost uppbyggd

Frost bygger upp i alla frysar även om moderna modeller i allmänhet har en egen avfrostnings funktion som drar extra fukt ur luften i apparaten att minska frost uppbyggd. Om du har en äldre kylskåp, kanske det inte har denna funktion; Alternativt, om du har en nyare modell med detta problem, funktionen själv avfrostnings sannolikt inte fungerar och bör kontrolleras av en reparation tekniker.

Frost borttagning

Ta bort frosten från din ice cube bin genom först dra ut sedan stänga av ismaskin. Tvätta lagerplatsen med varmt vatten från tvål och sedan skölj och torka den noga innan du lägger tillbaka i frysen. Om ice maker enheten själv har frost på det eller det är frost på frysta livsmedel, dra ut alla artiklar i frysen sedan frosta i facket genom att stänga av tills frosten smälter. Placera en gammal handduk inne i frysen för att samla in det smältande vattnet från frosten då torka ner frysdelen helt innan du återställer makten på anordningen.

Mögel

Om det finns mörka fuzz på din ice cube bin, den sannolika misstänkt är mögel och en indikation att frysen inte är tillräckligt kallt och på något sätt är att låta i luften och sporer från utanför. När du rengör mögel bort, måste du kontrollera tätningar på frys dörren för tårar eller skada och se till att temperaturen är tillräckligt låg för att döda eventuella kvarvarande bakterier. Frys temperaturen bör vara mellan 35 och 42 grader Fahrenheit. Om mögel igen, ring en apparat reparation professionell att ersätta alla tätningar eller ice maker komponenter om det behövs.

Mögel borttagning

Att bli av med mögel tar lite mer arbete än att ta bort frost. Före att ta itu med jobbet, sätta på en respirator mask och skyddsglasögon slipper andas in eventuella mögelsporer. Ta bort alla objekt i frysen som täcks med mögel eller i kontakt med den. Släng alla mat eller is kuber om de har mögel på dem. Tvätta ur ice cube lagerplatsen i varmt vatten och sedan blöta det i en lösning av 1 kopp blekmedel och en gallon vatten i 15 minuter. Skölj bin, torka den ordentligt sedan ersätta det i frysdelen. Rengöra insidan av frysen och dörren seals med samma lösning som blekmedel.