Varför behöver blommor sol?

Varför behöver blommor sol?

För blommor att utföra aktiviteter, särskilt de som rör tillväxt, de kräver ljus i lämpliga mängder. Det beror på att det är ljus som blommor konvertera till närande energi genom en process som kallas fotosyntes. De gillar speciellt solljus eftersom det innehåller flera färger av ljus som de gör stor nytta av; Blommorna tar dessa ljusa färger och vissa pigment inom varje blomma agera för att skapa energi, reflekterar bort alla färger som de inte behöver.

Solljus

Solljus är synligt ljus som är rik på blå och röda färger. Inom synligt ljus är sju separata färger: röd, orange, gul, grön, blå, indigo och violett. Som alla växter, blommor som vissa färger av ljus falla över olika delar av deras strukturer. När ljuset gör, absorberar klorofyll och karotenoid pigment i dem särskilda färger för energi och reglering av deras tillväxt, vrida bort resten.

Pigment

Blommor använda pigment för att samla upp solljus som faller på sina blad och deras blommar, de faktiska blomma delarna. Klorofyller, Funna i bladen av växter, föredrar blått och rött ljus och reflekterar bort grönt ljus. Karotenoider, som finns i en växt blommar, attraheras av blått och grönt ljus och reflekterar rött, orange och gult. Varje pigment använder insamlade ljus inte bara att uppföda en blomma men också att reglera dess tillväxt.

Tillväxt

Förutom att konvertera ljus till energi genom en process som kallas fotosyntes, använda blommor också den för att reglera deras tillväxt. I princip de flesta växter kommer att använda blå och röda ljus de tar i att slå sig på och av, växer och mognar som behövs. Blått ljus är mycket viktigt att en blomma vegetativt- eller lummiga - tillväxt verksamhet, och en blomma behöver tillräckliga mängder rött ljus så att den kan blomma fullt ut.

Krav

Blommor som inte får korrekt mängden solljus tenderar att klara sig dåligt. Lyckligtvis har dessa växter utvecklats över tiden för att vara mycket effektiva vid skörd solljus de får dagligen. Det är därför det erforderliga beloppet för en blomma är oftast endast det som faller på den under loppet av en genomsnittlig dag. Växter som odlas inomhus under de rätta slags ljus brukar också behöver bara en viss del av den.

Överväganden

Blommor utsätts för ljus konstant tenderar att fungera dåligt. De behöver verkligen perioder av mörk, om de växer utomhus under naturligt solljus eller inomhus under artificiell belysning. Om du flyttar dina blommor inomhus vid kallare väder, hittar du också att de göra fint under lysrör, som innehåller blått ljus. Lägg i mindre mängder för rött ljus bara och se till att de får en regelbunden tid i mörkret och de bör göra bra.