Varför är bladen på min bön anläggning Curling inåt från sidorna?

Etiketten "bön plant" omfattar flera arter av lövverk krukväxter, inklusive Maranta och strimbladsväxter. Växterna dela ett drag av att höja sina löv på natten som om i bön. Under dagen förlänga bladen utåt. Bön växter att göra fint i terrarier som krukor.

Beskrivning

Varje stam slutar i ett färgglada löv. Bladen vik inåt som de lyfte på kvällen på vissa sorter. Andra sorter gäng helt enkelt bladen närmare varandra i en lodrät kolumn. Om bladen uncurl varje morgon, kan växten att Visa beteendet som inspirerade Smeknamn.

Vatten

Bön anläggningar kräver hög luftfuktighet och fuktig jord utan stående i vatten, enligt trädgårdsodlare Ron Smith från North Dakota State University Extension Service. Ett fukt underskott kan utlösa förändringar i leaf marginaler, inklusive browning och spotting. Ge fukt genom att placera anläggningen nära andra växter. Trädgårdsmästare kan skapa en fuktigare miljö för en ensam växt genom att placera det i ett grunt pan på ett lager av stenar. Fyll grytan med vatten upp till toppen av stenar men inte så långt att gå in i botten av krukan.

Temperaturen

Bön växter föredrar tempererat spänner, 68 till 75 grader Fahrenheit. På vintern tål växter temperaturer på hög 50-talet under korta perioder. Exponering för extrema temperaturer under längre perioder kan skada bladverk och orsaka spinkiga utveckling.

Ljus

Indirekt ljus ger optimal miljö för bön växter. För mycket direkt ljus betonar anläggningen och kan resultera i skada bladen. Säsongsmässiga förändringar i längden på dagar kan kräva en ompositionering av anläggningen för att säkerställa tillräcklig ljus eller förhindra överexponering.

Gödselmedel

Regelbundna utfodringar gynna bön växter. En ljus utfodring två gånger i månaden med en 15-30-15 gödselmedel ger mineraler väsentliga för växten att frodas. Undvik alltför gödsling som kan skada anläggningen.

Insekter

Kolla lövverket av insektsangrepp. Några skadedjur kan orsaka skador på växter som leder till leaf curling. Identifiera eventuella närvarande insekter och använda en lämplig rättslig behandling för att rensa växten av angrepp. Separera den angripna växten från andra växter tills problemet har lösts; Detta hjälper till att hålla skadedjur sprids.

Kosmetiska reparation

Tillämpa en kosmetisk åtgärd för skadade blad genom att ta bort någon allvarligt skadade blad och trimning någon mindre skador. Använd rena, skarpa saxar. Kassera den skadade bladen.