Vård av vinrankor

Vinrankor är vackra tillägg till hem trädgård, erbjuder både läckra frukt och visuella intryck. Med lite försiktighet och tålamod, kan du växa och ta hand om din egen vinstockar och njuta i skuggan av grapevine-täckt uteplats eller staket rad.

Plantering Tips

Plantera dina vinstockar på våren. Dina rader bör vara 8 till 10 fötter apart och vinstockar bör vara väl fördelade så att de inte publiken varandra. att placera en varje 8 fot eller så längs raden ger gott om utrymme. Om plantering runt en utomhus uteplats med spaljéer, kontrollera får vinrankor tillräckligt med sol. En eller två vinrankor per sida är bra; efter några år, kommer att vinstockarnas producera mer skott och blad, så oroa dig inte om det ser bara det första året. Vatten vinrankorna väl och skydda mot skadedjur och sjukdomar. ditt lokala förlängning kontor kan ge dig information om hur att upptäcka, förebygga eller behandla många sjukdomar som påverkar din vinrankor.

Utbildning och beskärning

Vinrankor älskar att klättra och spaljéer är ett bra sätt att träna dina vinstockar, som de inte har styrkan att stå ensam. Utbildning vinstockar är enkel: binda vinrankorna till stödjande ledningar, inlägg eller spaljéer så de börjar växa uppåt. Inte binda för hårt eftersom du inte vill klippa vinrankorna, utan helt enkelt direkt deras tillväxt.

Vinrankor kräver omsorg och utbildning i flera år innan de kommer att producera frukt. Beskära knoppar och blommor på nya vinstockar och tillåter bara några skott att växa det första året. du vill många blad och ett starkt rotsystem innan du tillåter vinstockar friheten att odla druvor. Av det tredje året, ska vinrankorna vara klar för produktion av frukt. Ju större vinrankorna är, mer frukter de kan stödja. Beskära dina vinstockar därefter och ta bort extra blomma kluster eller frukt från skotten så att varje skott bara stödjer ett kluster av druvor. Alltför många kluster på grapevine skott kommer att leda till mindre och sämre frukt. Om du inte önskar frukt och bara vill ha utseendet av vinrankor, ta bort blomma kluster som de visas så att frukten inte utvecklas.