Vård av smidesjärn grindar

Vård av smidesjärn grindar

Smidesjärn är beteckningen för metall som är hamrade mot en viss form när det är varmt av yrkesarbetare. En smidesjärn grind förändrar utseendet på en trädgård, att ge landskapet en rustik och konstnärliga överklagande. Dessa grindar i olika eleganta former och mönster, med längder av järn gjuten och formas till utsmyckade mönster. Med tiden, dock kan beläggning på utfärda utegångsförbud för chip, spricka eller bli rostig, ger det en ovårdade utseende och kastar en skugga över dess storhet. Ta hand om den klassiska skönheten att förhindra skador under många år.

Instruktioner

•Scrub grinden med en blandning av vanlig diskmedel flytande och varm vatten en gång varje månad för att ta bort ackumulerade smuts, sot, damm eller skräp. Ta bort tvål blandningen från gate handtag och barer med en fuktig handduk innan gnugga det noggrant med en mjuk, torr handduk så det inte rostar.

•Spread en tarp eller heavyweight plastfolie över smidesjärn porten under regnperioden, om möjligt. Använda några extra tarp hemma, eller köpa en skyddande överdrag särskilt för utfärda utegångsförbud för från en möbelaffär.

•Kontrollera smidesjärn grinden för rost. Skrubba rostiga portion av porten med en fine-slippapper att lossa lager av rost. Se till att du tar bort alla lager av rost eftersom de minsta partiklarna av misstag kvar, hittar du kommer att dyka upp igen och spridning igen. Gnugga det rensas med grinden med en fin stålull skursvamp innan en rust-hämmare eller primer till området. Tillämpa en kappa eller två av smidesjärn möbler färg över området i skuggan som matchar grinden.

•Inspect smidesjärn grinden ofta för chipping eller sprickbildning färg. Skrubba den exponerade ytan på porten med en tvållösning och tvätta bort med varmt vatten. Torka den ordentligt innan täcker det med en rostfri metall färg. Använda Bättringsfärg som ingick i porten på köpet, eller tillämpa ett lager eller två av automotive måla i samma färg och låt det torka.

•Använd ett jämnt skikt-rosttrögt metall polska till porten med en mjuk trasa varje två till tre månader för att förhindra framtida skador.