Vård av området mattor

Vård av området mattor

Att hålla området mattor söker nya och orörda innebär att dammsuga dem regelbundet, plats rengöring som behövs och djupa schamponeras en gång om året. Att hålla mattan ren är avgörande om du har små barn som tillbringar tid att spela och kryper på den.

Dammsugning

Vakuum område matta minst en gång varje vecka för att ta bort vardagliga rester och smuts damm, lös smuts, mat smulor och hår. Dessa saker kommer att vila på ytan av ditt område matta och kan bli inbäddad djupt i den matta fibrer om du inte Dammsug regelbundet.

Justera visp barer

Justera visp baren på vakuum som passar ditt område matta. Höja din visp bar om ditt område matta har en hög hög. Om mattan har en kort lugg, lägre visp baren. Höja visp baren för att ta bort det om område matta är tillverkad av naturliga fibrer. Vissa naturliga fibrer kommer bollen om de drabbas med visp baren.

Plats rengöring

Du kan se rent fläckar från område matta med en ren vit trasa och vissa lösningsmedel. Använda nagellack remover till ren färg fläckar och tvålvatten att rengöra mat fläckar. Ta bort vin med en utspädd ammoniaklösning och djupt rotad mat fläckar med en vit vinäger. Fungerar från utsidan mot insidan av fläcken för att se till att du inte sprider den.

Förebyggande

Förhindra ditt område mattor från att bli smutsig genom att lägga en matta av din dörr. Detta kommer att uppmuntra dig att torka smuts av dig skorna. Uppmuntra dina gäster att ta bort sina skor innan ditt hem. Detta förhindrar område matta från att bli smutsig snabbt.