Vård av blå Satin Hibiscus

Blå Satin hibiscus Hibiskussyriacus botaniska namn och är en del av familjen rose of Sharon som växer i en yvig form. Till skillnad från andra hibiskus sorter, som har röda och rosa blommar, har den blå Satin hibiskus blommor med en marinblå färg som visas i slutet av sommaren. Även om färgerna på blommorna skiljer sig, är ta hand om en Blue Satin hibiscus samma som tar hand om andra hibiskus växter.

Instruktioner

•Water Blue Satin hibiscus tills jorden är våt till ett 4 - eller 5-tums djup. Vatten dagligen eller varannan dag för den första månaden. Efteråt, vatten så snart upp i jorden känns torr så att du håller den underliggande marken ständigt fuktig men inte blöt.

•Spread börjar en granulat, långsam frisättning gödselmedel runt den blå Satin hibiskus tidigt på våren innan stor tillväxt för året. Med ett balanserat gödselmedel som är märkt för användning på träd och buskar.

•Vänta tills midsommar och blanda upp en flytande anläggning gödselmedel med vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll flytande gödselmedel i jorden runt den blå Satin hibiskus.

•Prune den blå Satin hibiskus i slutet av vintern eller tidigt på våren genom att ta bort alla döda och sjuka härrör på marknivå med grensaxar. Sedan trimma tillbaka toppar i alla återstående stjälkar till någon önskad höjd för att minska storleken på anläggningen.

•Prune tillbaka alla omgivande träd och buskar som regelbundet använder en beskärning såg eller grensaxar för att säkerställa att den blå Satin hibiskus får fullt solljus exponering. Trots att anläggningen kommer att leva i halvskugga, minskat antal och pulsen i blom.

Tips & varningar

  • Den blå Satin hibiskus kräver årlig beskärning. Beskärning är bara nödvändigt när växten outgrows dess utrymme.
  • Den blå Satin hibiscus trivs i Förenta staternas Department of Agriculture växande zoner 5 till 8.