Vad tid på året skulle jag skära ner pionerna?

Pioner är stora perenna blommor som kräver underhåll för att hålla Blom kommande år. Perenner växer igen varje år och behöver inte bytas under våren om inte vintern var mycket svåra. Pioner är en populär bröllop blomma och finns i två former, antingen en blomma dunge eller träd form. För att hålla pioner glad och blommande, utföra bloom underhåll under våren och skär dem tillbaka i höst.

Skära ned

Enligt North Carolina State University trädgårdsodling förlängning, bör du klippa tillbaka pioner i höst. Välj en dag efter en tung frost. Storleken på anläggningen kommer att avgöra storleken på saxen Använd för jobbet. Ta bort bladen med trädgård sax till ungefär tre inches från marken. Ta bort gammal kompost från basen och inte kompost anläggningen för vintern. Ta bort gammal kompost och skära tillbaka pioner hjälper till att hantera eventuella sjukdomar. Träd Pioner behöver inte klippas tillbaka. Hösten är också en bra tid att plantera pioner eftersom det ger växten en chans att etablera en fast rotsystem genom vintern. Pioner är mer benägna att blomma på våren om de skulle komma i marken September till oktober. Dessa växter behöver en cool vinter och inte kommer att göra bra i varmare klimat.

Bloom underhåll

Beroende på sort blommar pionerna tidigt på våren genom försommaren. För att hålla Blom kommer genom våren, växter flera sorter som blommar vid olika tidpunkter för säsongen. Pioner producera stora blommor som vanligtvis behöver stöd för att hålla dem från att bryta eller böjning. Gör en insats bakom anläggningen eller använda en pion ring, en cirkulär spel som stöder växten från alla sidor. Utbränt blommar bör klippas bort i slutet av blomman att lämna så mycket blad som möjligt. Klippning använt blommor håller anläggningen från att producera frön, en process som använder värdefull energi som kan producera fler blommor. För att producera högsta blom, North Dakota State University rekommenderar med 5-10-5 falla gödselmedel i den tidiga våren och tidig.