Vad tar rost ur en toalett?

Vad tar rost ur en toalett?

Rostfläckar kan utvecklas på din toalett om muttrar och skruvar som håller toaletten till golvet eller tanken att skålen är rostiga. Rost på toaletten kan även ske om VVS har rostiga, som kommer att orsaka rostig vatten att komma in på toaletten och orsaka en rost fläck att utveckla på den. Förebygga rostfläckar från att bli permanent genom att rengöra dem så snart du märker dem.

Saltsyra

Saltsyra är en stark syra renare som kommer att bekämpa alkaliska rost fläcken. För att använda den, tillämpas renare saltsyra-baserade på en tom och torr toalettstolen. Sprida över rostfläckar på toaletten, och låt det sitta i några minuter. Borsta rost fläckar av med en toalettborste. Spola toaletten flera gånger att fullt skölja saltsyra från området. Spola områden utanför toalettstolen med en vatten-blöt trasa. Eftersom saltsyra är giftigt, alltid bära handskar och skyddsglasögon när du använder den och arbeta i ett väl ventilerat utrymme att förhindra syran från irriterande dina ögon, hud och lungor. Aldrig använda blekmedel med denna rengöring lösning eftersom det skulle orsaka en giftig gas till form.

Pimpsten

En natursten som kommer att skrubba rost rester från ytan av din toalett är en pimpsten. Detta är en naturlig rengöringsproceduren som skadar inte din toalett och som kommer att ta bort rost fläckar. För att använda den, Njut av pimpsten i klart vatten, vilket kommer att mjuka upp det lite så att det inte skrapar toaletten. Skrubba rost fläcken med pimpsten tills rost fläcken är helt borta.

Citronsaft

Citronsaft är en mild syra som kommer att motverka mild rostfläckar på ett naturligt och giftfritt sätt. För att använda den, spraya citronsaft över rostfläckar. Låt dem sitta i några minuter innan stänk slat över citronsaft. Gnugga salt i rostfläckar fungerar dem bort. Spola toaletten att skölja eller skölj citronsaft och salt bort med en vatten-blöt trasa.

Oxalsyra

En annan stark sura rengöring lösning som kommer att arbeta bort alkaliska rostfläckar är oxalsyra. Det är mycket giftigt och bör alltid hållas borta från barn. För att använda den, sätta på handskar, skyddsglasögon och en mask, och blanda 1 del oxalsyra med 10 delar vatten. Tillämpa den på rostfläckar och låt det sitta i några minuter. Skrubba fläckarna bort med en skurborste och skölj området med klart vatten. Torka den helt.