Vad slags bugg kommer att äta en basilika växt?

Vad slags bugg kommer att äta en basilika växt?

Många med örtagårdar väljer att odla basilika, en zesty ört som används i pestosås, hackade över tomater och som allmän krydda. Det finns många typer av buggar som kommer att äta basilika växter och hämma deras tillväxt.

Sniglar

I vått väder, kan sniglar komma ut och äta din basilika växter. De lever under natten så du inte kan se dem, men deras slemmiga spår bör vara uppenbar.

Japanska skalbaggar

Japanska skalbaggar är mestadels belägna öster om Mississippifloden. De skada basilika växter med hål av varierande storlekar och former i bladen och tugga märken längs kanterna.

Bladlöss

Ett mycket vanligt skadedjur för basilika växten är bladlöss, en liten insekt med långa antenner. Bladlöss föredrar att äta ny tillväxt, orsakar nyare bladen vara fel form och mindre än vanligt.

Leafhoppers

Om din basilika växter har fläckar på topparna på sina löv, kanske du har leafhoppers. Även om de inte äter basilika, de kosmetisk skada och kan bära sjukdomar som ytterligare skadar dina växter.

Nematoder

Om din basilika vissning och gulnande oförklarligt, kan nematoder vara skyldige. Dessa mikroskopiska maskar attackera rotsystemet och skära av näring till basil anläggningen.