Vad Rengör marmor?

Vad Rengör marmor?

Marmor har en smidig, estetiskt tilltalande utseende, men det kräver kärleksfull omsorg för långsiktigt underhåll. Även om det kan verka stenhårda, kan marmor vända sig till stoft om du försöker rengöra den med fel lösningar. Innan du börjar skura smuts och sot från din marmor yta, överväga de säkraste rengöringslösningar.

Dämpade damm Mop

En damm mop, fuktad med varmt vatten, är den idealisk rutin rengöring lösning för ett marmorgolv. En damm mop är nonabrasive och därför inte kommer att repa den känsliga marmor yta och avsaknad av hård rengöring lösningsmedel säkerställer att marmor inte etch. Torka din marmor golv med en fuktad damm mop varje vecka att ta bort damm ackumulationen och yta smuts. Om du har svåra fläckar kan behöva du använda en lösning som är starkare än vatten.

Neutralt pH Cleaner

Marmor är känsliga för syror och städare. Som ett resultat, presentera de flesta kommersiella allrengöringsmedel och golvrengöringsmedel orsaka permanenta skador. Ett neutralt pH renare är helt nonacidic och rostfria och har därför förmågan att rena en marmor yta utan att upplösa det delikata sten materialet. Bara applicera neutral cleaner till din damm mop för marmorgolv, eller gäller det en mjuk trasa för marmorväggar och bänkskivor.

Sten tvål

En sten tvål--säljs i järnhandeln, hem leverans butiker och från sten återförsäljare--är speciellt framtagen för ömtåliga sten ytor som granit, kalksten, onyx och marmor. Det kommer i flytande form och kräver oftast utspädning med vatten. Följ tillverkarens instruktioner för utspädning och tillämpa den på din marmor ytan med en trasa eller mopp. De flesta sten tvålar inte kräver sköljning, så låt lösningen att torka på egen hand.

Milt diskmedel

För en enkel hem lösning, lägga till några droppar av din favorit mild maträtt tvättmedel som en hink med vatten och använda den för att rengöra din marmor ytor. Även om mild skålen rengöringsmedel kan innehålla spårmängder av syror som fosforsyra, denna minimal närvaro bör inte äventyra din marmor ytbehandlar, och i själva verket den marmor Institute of America rekommenderar ens användning av milt diskmedel för rengöring av marmor.