Vad orsakar iskristaller på frusen mat?

Vad orsakar iskristaller på frusen mat?

Iskristaller är ett kännetecken för frysta livsmedel. Bildas under frysning, små iskristaller på ytan är normala och kan förväntas. Stora iskristaller i hela fryst mat kan påverka konsistens och smak av dina rätter, så det är bäst att undvika dem om möjligt.

Varför is kristaller Form

Vanligaste anledningen stora is kristaller formuläret i din fryst mat är långsam och ojämn frysning. Iskristaller bildar inte under snabbare infrysning eftersom mat molekyler inte kan bilda en sexsidiga snöflinga innan frysningen är klar. Långsammare frysa resulterar i större och mindre hanterbara iskristaller som orsakar skador på maten. När det gäller färsk frukt och grönsaker, kan iskristaller bildas eftersom du inte har torkat på produkten helt. Denna extra vatten på ytbehandlar av de frukter och grönsaker leder så småningom till en mushier produkt.

Att förhindra Ice Crystal bildandet

Du vill inte gå till alla problem med frysning mat bara för att hamna med en grötig röra. Förhindra stora iskristaller bildas av följande åtgärder: uppmuntra mat att frysa snabbt. Om din frys har en Snabbfrysfacket, Använd det för objekt du vill frysa. Aldrig distribuera stack objekt du vill frysa, i stället dem i hela frysen att möjliggöra en mer enhetlig frysning. När artiklarna har fryst fast, kan du flytta runt och stack dem som du önskar. Torra färskvaror grundligt före frysning. Om du fryser jordgubbar eller gröna bönor från din trädgård, är det viktigt att vara säker de är helt torra att undvika ice crystal bildandet. Hålla din frys på eller under en temperatur på 0 grader Fahrenheit om möjligt som lägre temperaturer hålla frysta livsmedel mer stabil.

Andra faktorer som påverkar kvaliteten

Du kan ha undanröjt nästan alla iskristaller från dina frysta livsmedel, men det betyder inte att deras kvalitet är bästa. För att säkerställa att frysning påverkar din livsmedel kvalitet så lite som möjligt, blanchera grönsaker. Ett snabbt dopp i kokande vatten kan hjälpa färska grönsaker bo på sin topp för längre, som kokande inaktiverar enzymer som främjar förfall i grönsakerna. Eliminera luft om möjligt med hjälp av ett vakuum sealer eller noggrant "rapningar" plast behållarna. Inte Tina och åter frysa, eftersom detta kan orsaka ett dopp i kvalitet och även livsmedelssäkerheten genom att låta bakterier att reproducera.

Ice Crystal säkerhet tips

Ibland kan du ha en frys oväntat fel medan du reser eller frysen kan Tina medan du är borta på grund av ett strömavbrott. Detta kan vara farligt eftersom om frysen börjar fungera igen eller strömmen kommer tillbaka, det kan vara svårt att avgöra blidvädret har skett. Kontrollampa iskristaller kan vara din enda uppgift, men det är osannolikt du har memorerat iskristallerna i din frysta livsmedel. För att undvika denna gåta, placera en zip förslutna påse med isbitar i frysen innan du lämnar staden. Om en islossning inträffar, kommer isbitar smälta och frysas som ett massivt block, visar du att du behöver genomföra en frys utrensning.