Vad kan jag plantera med stenar?

Vad kan jag plantera med stenar?

Walking stenar kan göra en slående farstun till en gård eller en trädgård om de omges av lågväxande gränsen växter. Ta del av mängden sun området får Välj de lämpliga växterna. Vissa gränsen växter är perenner och återkommer varje år, medan andra är ettåriga och måste planteras årligen.

Brokig Lilyturf

Grön-och-grädde-randiga lilyturf gör en idealisk kantning plantera för promenader stenar. Anläggningen har en gräsbevuxen utseende, med bredare blad trubbiga på tips. En dunge växer till 1,5 fot, och bladen ser attraktiva hela säsongen lång. I September, spikar av blå-lila blommor och blommar i oktober. Brokiga lilyturf gör bra i morgonsolen och eftermiddagen skugga. Denna anläggning är en perenn, och det finns ingen anledning att återplantera varje år.

Persiska kattmynta

Persiska KATTMYNTA är en perenn som blommar med små blåvioletta blommor och grå-gröna blad. När högen blir lös i mitten av juni, kräver anläggningen klippning med trädgård sax. Kattmynta skickar sedan upp lummiga stjälkar och ny blomma stjälkar. Persiska kattmynta kommer att blomma periodvis under hela sommaren och igen i senare delen av September.

Lavendel

En annan perenn som är ett favorit lågväxande gränsen används med stenar är lavendel. Denna anläggning gör bra i områden som får full sol. "Munstead" lavendel blommar tidigt med signatur lavendel blå blommor, medan dvärg lavendel som "Nana Alba" har vita blommor och grått bladverk. Andra sorter har rosa eller djupa violetta blommor. Att ta bort den gamla stjälkar när den blommor vissna kommer att uppmuntra lavendel växter till rebloom och skära dem tillbaka kommer också att främja ny tillväxt.

Impatiens

Impatiens är populära årliga växter som måste planteras varje år. De är uppskattad för sin livliga blomma färger som lila, rosa och vitt, som är fastställda av av deras glansiga bladen. Impatiens bör man vattna varje dag under torra, varmt väder, och de gör bäst i lätt skuggade områden i jord som dränerar väl. "Nya Guinea" impatiens är låg-underhåll växter som växer till en höjd av 1 till 2 fot, och de tål solen mer än andra impatiens.

Ringblommor

Ringblommor kan användas till accent gick stenar eftersom de är härdiga och blommar hela säsongen. De växer till 3 fot hög och blommar med blommor i orange, guld, gult och rött. De gamla blommorna måste tas bort för att möjliggöra nya blommor.