Vad grönsaker har frön?

Vad grönsaker har frön?

Definitionen av en grönsak är ätliga delar av en växt som inte innehåller en söt frukt eller utsäde. Grönsaker normalt bestå av lummiga, rot och stam delar av växter. dock märkt några växter som grönsaker är frukter av botaniska definition. Dessa felmÀrkta frukter är växter som innehåller frön, men för kulinariska ändamål, är grönsaker eftersom växterna saknar sötma.

Tomater

Tomater är en av de mest populära grönsaker odlas i trädgårdar, enligt University of Illinois. Denna varma årstiden perenn har hundratals sorter i många former, storlekar och färger. Tomater härstammar från Sydamerika och tillhör familjen potatisväxter växt. Tomater växter indelas i två kategorier: bestämd och obestämd. Determinate tomatplantor utveckla blomma kluster som stoppar tillväxten av växten vertikalt. Obestämt tomatplantor bildar laterala blomma kluster som förhindra horisontell tillväxt men tillåta vertikal. Några tomatplantor behöver kasse eller satsar på grund av vikten av anläggningen.

Paprika

Paprika är anbud grönsaker planteras som varma årstiden grödor och Mexiko, Central och södra Amerika. Dessa multi-purpose som innehåller utsäde grönsaker tillhör familjen potatisväxter växt. Paprika finns i flera storlekar och former inklusive arter som bell, söt och varm paprika. Paprika är bell boy och lady bell sorter. Paprika används i sallader är banan paprika och zigenare. Varm paprika medföra sorter som jalapeno, röd chili och cayenne. Peppers njuta väl dränerande bördig jord med gott om fukt.

Äggplantor

Äggplantor är en del av familjen Solanaceae växt. Dessa lila och vita kalla rutinerade grönsaker är hemma i Indien, Pakistan, Sri Lanka, Nepal och Bangladesh. Äggplantor finns i många varianter inklusive stora ovala, långsträckt och ovala små. Mindre arter har förmåga att växa i behållare. Äggplantor kräver en kväve-baserade gödselmedel med massor av fukt. Dessa fröbärande grönsaker njuta av de varma förhållandena av sommaren och behöver en lång växtsäsong. Två typiska problem med aubergine grödor är verticillium wilt, en växtsjukdomar och loppa skalbaggar.

Gurkor

Gurka är varm-smaksatt grönsaker som kommer från Indien. Denna mörkt gröna cylindriska grönsaker från familjen Cucurbitaceae framkallar från krypande vinrankorna. Gurka finns i många varianter inklusive långa gröna skivning, kompakt långa gröna skivning och betning. Burpless är en lång grön skivning hybrid gurka som tar 62 dagar till skörd, fanfarer är en kompakt långa gröna skivning hybrid som är sjukdomsresistenta och Carolina är en medelstora betning gurka. Gurkor kommer också i ett sortiment av dvärg sorter. Gurkorna har grunda rötter; de måste därför massor av fukt.