Vad bör temperaturen för hushållsvatten?

Vad bör temperaturen för hushållsvatten?

Hushållsvatten varierar mycket i temperatur på grund av variabel inställningar. De flesta människor tror inte för mycket om temperaturen i sin vattenförsörjning, men vissa riktlinjer bör följas för att uppnå tillräckliga temperaturer.

Idealiska temperaturer

En idealisk temperatur för hushållets varmvatten är 120 grader Fahrenheit, medan tanken själv bör vara omkring 130 grader F. Dessa temperaturer är tillräckligt varm för att döda eventuella bakterier som kan vara lurar i systemet medan släppa vatten cool nog att inte skålla huden.

Temperaturvariationer

Testa temperaturen i vattnet vid en kran med en termometer. Kontrollera system handbok om instruktioner för att ändra temperatur på termostaten, eftersom varje system är olika.

Säkerhet

Vissa sanitetsartiklar har en anlöpning ventil som gör att systemet att värma vatten till högre temperaturer samtidigt minska temperaturen för handfat, badkar och duschar. Detta innebär Vitvaror som diskmaskin kommer att producera höga temperaturer för effektiv rengöring, men vatten i andra delar av hemmet inte kommer att nå skållning temperaturer.