Vad blommor växer bra i skugga?

En varm sommardag är det härligt att sitta i svala skuggan av ett träd. Men under det skugga trädet du kanske har något annat än bar mark. Det beror inte alla växter trivs i skugga, precis som inte alla växter trivs i full sol. Du kan glädjas åt att veta att den bar marken under ditt träd med rätt växter, kan förvandlas till en vacker blomma trädgård med rätt nyans-älskande arter.

Geografi

Om din gård har skuggiga platser från träd, byggnader, stängsel eller ens ditt hus själv, finns det några utmärkta blommande växter som du kan lägga till för att ge mer färg till din skuggig område. Mörk, skuggiga regnskogarna har några av de vackraste tropiska blommorna i världen, så du bör kunna hitta några perfekta växter på din lokala plantskola. De flesta plantskolor är mycket hjälpsam i rådgivning du om de rätta valen för olika belysning. Se till att du vet vilken tid day området plantering är skuggat och not om det blir någon sol alls. Denna information är viktig för dagis att du gör rätt växt val.

Typer

Några av de mest använda blommorna i en skuggig område är hosta. Dessa anläggningar har vackra blad och trivs i skuggiga områden. Det finns ett antal olika sorters hostor och du kommer att hitta många som har fina blommande blommor. Blå hosta är mycket populära och växa i en kulle upp till ca 3 fot i höjd och sprida sig upp till 60 tum. De producerar en blek lavendel blomma under sommaren. Royal Standard hosta har en ganska trumpet formade blommor med en söt doft.

Funktioner

Det enklaste sättet att börja en blommande trädgård i skuggan är att börja med några perenner som kommer tillbaka år efter år. De är högre växter än de flesta skugga blommor, så plantera dem mot baksidan av trädgården för att rama in några mindre plantor i fronten. Lily-of-the-valley är en lätt skugga kärleksfulla växt som har nätt böjda stjälkar med små vita klockor. Doften är så fascinerande att colognes och ljus ges ofta denna doft. Denna anläggning kommer att spridas snabbt och växer till en höjd av ca 10 inches. Blödande hjärtan är en älskade skuggiga trädgård blomma med ganska rosa och vita hjärtan hängande i rader. Att nå en höjd av tre fot, gör de en bra snittblomma också. Columbine, damer mantel, Coral klockor och Primrose är alla utmärkta skugga kärleksfulla perenna blommor.

Överväganden

Orerar begonias, penséer, fuscia och Viola är också bland de årliga blommor du kan plantera under en skugga träd. Som ettåriga, dessa varar endast en säsong och kommer att behöva bytas varje år, men deras skönhet är värt extra besväret. Dessa är låga plantor som kan planteras i utkanten av trädgården, som också gör för enkelt utbyte nästa vår.

Förebyggande/lösning

Även om ormbunkar inte blomma, ingen själv respekt shade trädgård skulle vara utan några lacy ormbunkar att följa med blommande växter. Några av de mer populära ormbunkar att välja mellan är trä ormbunke, kanel, struts ormbunkar och björnmossa.