Vad är rätt temperatur för ett barns rum?

Vad är rätt temperatur för ett barns rum?

Nya föräldrar vill att allt ska vara perfekt när deras bebis anländer, även justera temperaturen i deras hem för att skapa en mer bekväm miljö. Barn--särskilt nyfödda--bör inte bli alltför varm eller kall. Ett barn ännu inte kunna reglera sin egen temperatur, så du måste att reglera temperaturen i rummet och klä honom i kläder som är lämpliga för denna temperatur.

Rekommenderad temperatur

Önskade temperaturen i barnets rum är 68 till 72 grader. Det är viktigt att hålla temperaturen konsekvent i detta intervall, eftersom ett nyfött temperatur-reglerande system inte har fullt utvecklad. Barn som väger mindre än 5 1/2 lbs. generellt har inte tillräckligt kroppsfett att anpassa sig till rumstemperatur förskjutningar. Barn född full sikt och väger över 8 lbs. kan ha tillräckligt kroppsfett att anpassa sig till små temperaturförändringar, men deras svettkörtlar fungerar inte förrän de är ca en månad gammal.

Luftfuktighet

Konsekvent relativ luftfuktighet är också viktigt. En relativ fuktighet på 50 procent är att föredra. Detta är särskilt viktigt under vintern, när ugnen är på. Ett barn kan få en täppt näsa om luften är för torr. Använd en varm-mist spridare för att öka luftfuktigheten i barnets rum. En spridare kommer också värma rummet, dock så Justera temperaturen i ugnen, om det behövs.

Kläder

Klä en baby i en mängd kläder som känns bekvämt för dig, och Lägg sedan ett lager. Klä en mindre eller för tidig baby mer varmt än en som väger mer än 8 lbs. användning bomullskläder som passar nära barnet men möjliggör luftcirkulation. Om barnet har kalla händer och fötter, Använd varmare kläder, eller Linda henne i en filt. Placera inte barnet med en lös filt. En mycket ung baby kan inte gratis själv från ett löst täcke om det kryper upp till hennes ansikte. Hålla allt annat ur spjälsängen, också.

Övergripande hus temperatur

Hålla övergripande hus temperatur på 68 till 72 grader så att barnet inte uppleva extrema temperaturen skiftar när han bärs i olika rum. Om ditt hus inte har centrala värme och luft, överväga att installera en fönster enhet för att hålla temperaturen i intervallet Rekommenderad.