Vad är proffsen & nackdelar med att använda saltvatten i pooler?

Vad är proffsen & nackdelar med att använda saltvatten i pooler?

Simma i havet kan vara närmare hem genom att installera en saltvattenpool. Dessa alternativ till en traditionell klor poolen fick sin start i Australien. Saltvatten pooler process pool salt in klor. Det finns flera fördelar att saltvatten pooler, finns det också flera nackdelar.

Mindre klor

Klor är hårt på din hud, naglar, badkläder och hår. Saltvattenspoolerna fortfarande använda klor, men den skapas från pool salt bearbetas genom en generator, som gör vattnet mjukare och luktar bättre.

Kostnaden

Starta upp en saltvattenspool är dyra--priserna varierar från poolsystemet. När den initiala kostnaden för konvertering till saltvatten är gjort, kostar salt omkring $20 för en hel sommar kontra en hink med klor på $60 varje vecka.

Medicinska fördelar

Enligt forskare i Australien har saltvattenspoolerna också fördelar för hälsan. En studie som genomfördes år 2000 fann att hudinfektioner minskat från 60 procent till 20 procent i aboriginska samhällen studerat.

Skalning

Saltvattenspoolerna har problem med skalning--kalcium uppbyggd på ytan av poolen och pläterar av systemet. Detta är ett vanligt problem med självrengörande system.

Initiala startkostnader

Enligt Swimming Pool underhåll Tips, salt kloreringsapparat system är dyra: $1.000 till $2.000. Det kommer att ta lång tid innan kostnadsbesparingarna från att inte köpa klor kommer att märkas.

Korrosion

Syre finns i salt och vatten är mycket frätande, att lägga till en annan nackdel i saltvattenspooler. Salt kan korrodera metall och målade ytorna i poolen.