Vad är orsakerna till översvämningar & bränder?

Vad är orsakerna till översvämningar & bränder?

Enligt Center for Disease Control and Prevention förlorades ett liv i en brand om var tredje timme i USA under 2009. Mer än 80 procent av dessa dödsfall inträffade i bostäder. 1976 ledde en enda översvämning i Colorado's Big Thompson Canyon till mer än 140 personer som bodde där. Floden också lett till mer än 400 bostäder förstörs. Skador och förlust av liv kan de orsaka, är det fördelaktigt att ha information om orsakar översvämningar och bränder.

Orkaner orsakar översvämningar

Orkaner och tropiska stormar är en av de största orsakerna till översvämningar. Molnen ta in massor av fukt över varma vattenförekomster som Mexikanska golfen. Stormarna ta sig in mot land, där de lossa fukten som regn. Floder och vattendrag är inte utrustade för att hantera alla överflödigt vatten som dessa typer av stormar hälla ut. Tropiska stormar droppa vanligen upp till 10 inches regn när du gör landföring.

Tsunamier orsakar översvämningar

Flera saker kan orsaka flodvågor, vilket i sin tur kan orsaka svåra kustnära översvämningar. Tsunamier kan orsakas av saker som vulkaner, jordbävningar eller undervattens explosioner. Dessa kraftfulla vågor rör sig mycket snabbt och har varit klockad till mer än 500 miles per timme. Öarna kan inte stoppa flodvågen från att fortsätta på sin beräknade kurs. När vågorna av vatten når stranden, uppstår verkliga skador och förlust av liv ofta. Detta beror på att vågorna inte är lätt att upptäcka och kan vara 75 fot i höjd när de når marken.

Jordbävningar orsaka bränder

I början av 1900, en större jordbävning inträffade och orsakade bränder att bränna staden San Francisco i 72 timmar. När marken rör sig under en jordbävning, kraft och gas linjer kan vara skadad vilket leder till bränder. Jordbävningar kan orsaka bränder genom knackar över kaminer som bränner ved eller kol som bränsle. Mängden tid som eldar brinna kan också förlängas på grund av jordbävningar. Detta är eftersom jordbävningar kan bryta vatten linjer som behövs för att få vatten från brandposter.

Blixtnedslag orsakar bränder

Stormar producera ofta lightning, som klarar orsaka bränder. En enda dag av stormar kan producera flera bränder och kan leda till hundratals hektar att brännas. Bränder orsakas av blixten är inte alltid omedelbart. Ett blixtnedslag kan slå i marken och få den att pyra tills ytan vegetationen blir tillräckligt torrt. När detta har skett, en låga kommer att skapas och en skog eld född. Om rök kommer från vegetationen i en skog, detta är en bra indikation på att en brand kommer sannolikt att följa.