Vad är ett blåbär Bush?

Vad är ett blåbär Bush?

Blåbär är ätliga, söt och full av smak. En nära släkting till blåbär, blåbär är lika i form och färg. Plantera en blåbär buske i trädgården eller landskap som en ätligt prydnadsväxter eller odla flera buskar för en årlig bär skörd. Ett blåbär bush är idealisk för att locka fåglar och vilda djur på jakt efter mat och livsmiljö.

Blåbär buske familj

Blåbär klassificeras under det vetenskapliga namnet Vaccinium myrtillus. Släktet Vaccinium innehåller blåbär, tranbär, huckleberries och lingon. Växter i detta släkte tillhör växtfamiljen ljungväxter, brukar kallas familjen heath. Familjen ljungväxter ingår buskar som heather, heath, Rhododendron och azaleor. En stark korrelation mellan blåbär och andra växter i denna familj är sura marken kravet som Rhododendron, azaleor och Vaccinium arter delar.

Storlek och utseende

En lågväxande buske, blåbär stå 12-16 inches tall med multistem tillväxtmönster. Kompakt, runda buskar är lövfällande, förlorar sina löv i sent hösten och återstående bare genom vintern. Små rosa blommor blommar under våren följt av slät, blank, blå-färgade bär. Plantera tre eller fler blåbär buskar i samma område att främja korsbefruktning. Använda blåbär buskar som en groundcover eller en lågväxande häck. Planterade i behållare, växa blåbär buskar bra på altaner och uteplatser.

Odlingsförhållanden

Blåbär buskar kräver sur jord med höga mängder av organiskt material. Sura jord med pH 4,5-6 är perfekt. Blåbär växa bra och producera de bästa bären i full sol men kommer att växa delvis skugga. Full skugga tolereras, men tillväxten är förkrympta och berry produktionen blir lidande. Blåbär kräver ständigt fuktig jord som dränerar väl. Undvik områden som har stående vatten regelbundet under året.

Plantering och förökning

Vissa växter ta väl till omplantering, men blåbär buskar är inte en av dem. Hålla blåbär i behållare tills du plantera dem på sin permanenta plats i trädgården. Plantera nya buskar under våren. När plantering på sommaren, välja en mulen dag och växt sent på kvällen eller tidigt på morgonen när vädret är cool. Sprida blåbär från sticklingar tas på våren eller sommaren från frö på senvintern eller tidiga våren.