Vad är en Tree Crown?

Vad är en Tree Crown?

Kronan på ett träd, de övre portioner som innehåller grenarna, stjälkar och blad, projekt in i landskap i olika former och storlekar. Människor vanligtvis bedöma intresset eller nyttan av ett visst träd på olika aspekter av sin krona som dess bladverk, storlek eller färg på sina blommor eller mängden skugga kronan skapar.

Rundade och bred

Många träd uppvisar en igenkännlig rundade typ av kronan. Denna typ av kronan, ungefär lika bred som dess höjd, som ofta syns på lönnar och aska. Andra exempel är den amerikanska yellowwood och amur corktree. Breda kronor, vanligen bredare än sin längd och ser ut som en stor vas, visas på äppelträd. Andra träd som presenterar en bred krona omfattar den gemensamma hackberry och silver poppel.

Koniska

Koniska kronan, som fått sitt namn från som liknar formen av en kon, dyker upp ofta på evergreens och barrträd. Formen börjar breda vid basen crown och smalnar gradvis som den når toppen av trädet. Ett annat namn för denna typ av kronan, pyramidal, hänvisar till dess likhet med den trekantiga formen på en sida av en pyramid. Vissa träd har denna typ av kronan endast i deras omognad, men andra håller det för deras hela livslängd.

Kolumner och gråtande

Columnar kronor, oftast betydligt mer hög än bred, har sidor som återstår ungefär samma storlek som de sträcker upp kronan i stället för taper off. Exempel är narrowleaf cottonwod och Lombardy poplar. Gråtande kronan har grenar och kvistar som hänger ner från trädet. I vissa fall kan kronan växa normalt på första och enda börja sloka som de träd åldrarna. Det mest kända exemplen är kanske weeping willow. Andra exempel cutleaf gråt Björk och papper Björk.

Hälsa

Kronan på trädet, viktiga för trädets hälsa, kräver omdömesgilla beskärning. Urskillningslösa beskärning av de största grenarna av ett trädets krona att minska dess höjd kan orsaka allvarlig skada. Denna praxis, som kallas toppning, lämnar trädet sårbara för insekter och sjukdomar. De nya lemmar att växer för att ersätta de förlorade har en svag anknytning till större stjälkar. Toppning stör också trädets förmåga att transportera näringsämnen till rötterna.