Vad är det bästa sättet att rena ditt Pool patronfilter?

Vad är det bästa sättet att rena ditt Pool patronfilter?

Patronfilter pool är ett populärt val för swimmingpool ägare, som filtret är lätt att underhålla och ger maximalt resultat. Filtret är utrustad med en patron består av speciella fiber material, som ger patronen förmåga att fånga föroreningar när de passerar genom filtret. När en manometer på din patronfilter läser 8-10 PSI över sin första behandling, är det dags att rengöra patronen. Det har också rekommenderat för att rengöra patronen innan första använder den. Rengöring av filterpatron är en enkel process, som kräver inga verktyg, och kommer att behålla din filterprestanda.

Instruktioner

•Vrid av pool pumpen genom att trycka på strömbrytaren eller dra ur enheten. Detta är viktigt att undvika elektrisk stöt när du arbetar i systemet.

•Ta bort patronen från filtret per tillverkarens anvisningar.

•Använd en trädgård slang med munstycke att rengöra patronen. Börja på toppen av patronen och arbeta dig ner. För bästa resultat, hold spray av trädgårdsslangen i 45 graders vinkel. Fortsätta att rengöra patronen med slangen, inklusive mellan patron veck, tills vattnet rinner klart.

•Montera kassetten i en hink med en lösning med en kopp flytande diskmedel i fem gallons varmt vatten. Du kan också använda tri natriumfosfat istället för tvättmedel för starkt färgade patroner. Att patronen i blöt över natten. När filtret har haft gott om tid att njuta, ta bort kassetten från lösningen.

•Skölj patronen med trädgårdsslangen tills vattnet rinner avmarkera alla tvål och smuts. Byt ut kassetten i filtret. Systemet kommer nu vara redo att använda.