Vad är det bästa sättet att döda Pool alger?

Den perfekta sommardag innebär lemonad, en solstol och kall lättnaden som kommer från att hoppa i poolen. Flera saker som kan förstöra den perfekta dagen: moln, bullriga grannar och, naturligtvis, en alger angrepp i din pool. Även döda alger kan verka svårt, har du alternativet flera enkla sätt att attackera alger och bli av med den.

Innan du börjar

Innan du börjar en behandling, ren din pool det bästa du kan. Fixa först, din vattennivåer. Var särskild uppmärksam på din pH nivå---det bör vara mellan 7,2 och 7,6. Ta del av nivåerna innan du börjar behandlingen. Därefter ren dina filter. Bra filtrering hjälper detta projekt och också kommer att minska den tid det tar. Nästa, grundligt borsta och vakuum din pool. Prova och ta bort så mycket alger som möjligt.

"Chock" behandling

Du hittar chock, den mest kraftfulla och den enklaste behandlingen för en pool med alger, på någon pool leverans butik; Det kommer i flera olika former. Du kan blanda chock kan som ett pulver, använda den med filtreringssystem eller häll den direkt in. (den typ som häller direkt i poolen kommer att rädda dig från blandning felaktigt.) Följ instruktionerna på flaskan---vanligtvis, hur mycket du sätter i kommer återspeglar storleken på din pool--- och häll chocken i poolen. Häll tillräckligt så vattnet vänder en gråaktig blå. Kolla tillbaka i 24 timmar. Döda alger har oftast en vit eller vit eller grå utseende. Om du märker det i din pool, har din chockbehandling arbetat. Om inte, gör om hela processen. Chock poolen igen och vänta i ytterligare 24 timmar. Fortsätta att regelbundet kontrollera ditt filter. Döda alger kommer att bygga och täppa till filtret om du inte betalar uppmärksamhet, och som kan ställa dig tillbaka. När algerna verkar ha dött, dammsuga poolen och skumma något som flyter bort.

Med hjälp av Algaecide

När du chocka poolen, använda en algaecide behandling. De flesta algaecide hindrar alger i stället för att behandla den. tillämpa det rätt efter en rengöring bör hålla din pool alger-fritt i framtiden. Använd algaecide anvisningar och sedan dammsuga poolen igen; vänta minst 24 timmar innan du använder din pool efter att ha använt algaecide.

När kan vi simma igen?

När du är klar med behandling av poolen, vänta 24 timmar och sedan mäta din pH-nivåer. Du kan även ta en kopp av din pool vatten pool leverans butik, och de kommer att göra det åt dig. Kontrollera dina klor nivåer inte överstiger 3 delar per miljon innan du även underhålla tanken att gå tillbaka i poolen. För säkerhets skull, vänta mellan 24 till 48 timmar innan använda poolen--- och se till att vattnet ser klart.

Att förhindra Pool alger

Alger kan inte överleva i en väl klorerade pool. Mät din klor varje dag, speciellt när det regnar. Detta kommer att resultera i mer stabila nivåer, och kommer att se till att din pool inte blir grön igen. Beroende på vädret och platsen för din pool, rengöra filtret varje 3 till 7 dagar.