Vad är det bästa gödselmedlet för Pachysandra?

Spurge (Pachysandra spp.) är en lätt slipat täcka att växa under träd i tempererade USA. Två av de vanligaste odlade arterna är Allegheny spurge (P. procumbens) och japanska spurge (P. terminalis). Båda trivs i full halvskugga, i några fertila, icke-alkaliska jord som inte är knastertorr. De växa måttligt långsam, skicka ut stam som rhizomer, och skapa ett 8 - till 12-tums gröna mattan.

Plantering webbplats

Plantera spurge i en bördig, smulig-texturerat jord som är rik på organiskt material; dessa villkor efterliknar den naturliga livsmiljön för skogen i östra USA eller östliga Asien där spurges växer vilt. Ruttnade blad, kompost eller välruttnad gödsel ger spåra näringsämnen och hjälpa till att bevara fukten i marken. Ständig leaf drop och andra växtrester under åren öka humus i marken och minska behovet av syntetiska gödningsmedel.

Gödsla för bladverk

Även om pachysandra växter producerar små kluster av vita blommor i slutet av våren, fortfarande deras huvudsakliga dekorativ funktion de vintergröna bladen. Därför räcker alla gödselmedel produkter med en balanserad formulering, till exempel 8-8-8 eller 12-12-12. Undvik konstgödsel som är alltför rik på fosfor, som främjar blomning.

Vanligtvis upprätthåller gödselmedlet du tillämpa runt buskar och träd spurges under dem bra. Gälla gödselmedlet i mycket sen vintern tidigt på våren innan ny tillväxt startar.

Följ rekommenderade doseringen

Eftersom spurges växer under träd som starkt konkurrerar om vatten och näringsämnen, finns de ofta i torra matjord. Oavsett vilken gödselmedel produkt du använder, Följ de rekommenderade doseringen priserna. Inte över gödsla träd och buskar bara att gynna marktäckande. Salter i gödselmedel kan bränna blad och rötter, särskilt om du använder gödselmedlet när jorden är torr. Vattna jorden djupt efter du gödsla, eftersom markens fukt krävs för att kompensera den rötter absorption av gödselmedel saltar.

Tips

Även om spridning någon generell, långsam frisättning gödselmedel ovanpå pachysandra är vanligen tillräcklig, en markprover ger en mer specifik inblick i den näringsmässiga makeupen av trädgårdsjord. Om marken redan innehåller massor av organiskt material och en naturlig förekomst av kväve, fosfor och kalium kan behöva du inte gödsla varje år. Om du befrukta spurge och tillväxt är fortfarande långsam eller gulaktig, öka bevattning för att främja friskare växter, i stället för godtyckligt hälla mer gödselmedel på marken.