Vad är den svart sot i min källare toalett när det inte används i veckor?

Vad är den svart sot i min källare toalett när det inte används i veckor?

Sällan använda toaletter är perfekta miljöer för mögeltillväxt. Vattnet i skålen kan leda till mögeltillväxt på vattenlinjen, vilket resulterar i sotiga svarta linjer. Cool porslin exteriören kan också orsaka kondens eller fukt uppbyggd, om källaren luften är varm och fuktig. Regelbunden rengöring håller mögeltillväxt till ett minimum.

Betydelse

Mögelsporer rida luftströmmar i hela hemmet. Om de landar på en plats som är mörkt och blött, kommer att de reproducera, så småningom bli synlig mögelpåväxt. Svår mögeltillväxt kan vara farliga för människor med allergier eller med försvagat immunsystem, som spädbarn, seniorer eller sjuka.

Rengöring

Svarta linjer i toaletter är vanligtvis mögeltillväxt. Den enklaste lösningen är att rengöra din toalett ofta för att förhindra mögeltillväxt. Som innehåller blekmedel rengöringsmedel för badrum fungera ofta bäst, men med tillräckligt skura, mindre hård städare borde fungera lika bra.

Källare

Källaren badrum är särskilt benägna att mögel problem. Många källare har dålig ventilation, menande luftfuktigheten är ofta tillräckligt hög för att främja mögeltillväxt. Dessutom kan du inte använda din källare badrum så ofta som andra i ditt hem, så du sällan sätta lamporna på och stillastående vatten kvar i toaletten under en lång tid.

Varmt vatten

Rörmokare rekommenderar ibland utfodring varmt och kallt vatten till en toalett snarare än bara kallt. Det varma vattnet håller på toaletten exteriör från att bli alltför cool och utveckla kondens som främjar mögeltillväxt. Detta tillvägagångssätt kan slå tillbaka, dock; det varma vattnet kan främja mögeltillväxt i toaletten. Lämnar locket öppet kan minska problemet genom att låta värmen att fly och de ovan vatten skål ytorna som torkar snabbt efter varje användning.

Avfuktare

Installera en avfuktare i källaren att lösa problemet permanent. Avfuktaren kommer att hålla luften torr, att göra kondens och resulterande mögeltillväxt mindre sannolikt. För att hitta rätt avfuktaren för din källare, beräkna dess ytor och handla för en modell som kan hantera utrymmet.