Vad är den gemensamma vattenlinje storlek Under en sjunka?

Vatten linjer under vasken leda till dina kranar och fixturer. Dessa rörstorlekarna varierar beroende på vilken typ av kran installeras, och de ansluta brukar till avstängningsventilerna nära diskhon. Standardiserade storlekar för varje fixtur är tillgängliga och om du planerar att installera din egen vatten linjer, bör du bekanta dig med dem.

Kök kranar

Ett kök kran vattenlinje är 1/2 tum i diameter. Denna 1/2-tums rör levererar vatten till kranen från hemmets viktigaste vattenlinjen. Två vatten linjer är närvarande under vasken på Köksblandare--en är för varmvatten, den andra för kallt vatten. Båda linjerna ansluter till flexibel leverans slangar som går till basen av kranen. Kök avloppsröret löper från diskhon bassängen till hemmets dränering linje är 1,5 inches i de flesta fall.

Badrum kranar

Ett badrum kran har samma vattenlinjen pipe storlek som en Köksblandare--1/2 tum. Vanligtvis är är denna pipe exakt samma typ av rör med till köket. Både badrum och kök använder kopparrör - alla hemmets vattenförsörjning rör är vanligtvis koppar. Badrum kranar har mindre avlopp, dock. Badrum kran helt enkelt behöver inte så stort ett avlopp som köket, och är oftast 1,25 inches bred.

Vattenlinjen dimensionering

Vatten-line storleken för dessa två kranar möjliggör standardiserad beslag på matarledningen slang som ansluter rören till kranar. Det gör också tillverkare att designa kranar för specifika vatten-flöden. Med standardiserade rörstorlekarna utfodring kranar, är det lättare att bedöma mängden vatten som rinner in i kranen. Därför är det lättare att producera en kran med en inställda flödet. Federala bestämmelser mandat begränsat flöden på fixturer såsom duschmunstycken att spara vatten.

Duschar och badkar

För jämförelser använder en dusch 1/2-tums kopparrör vattenlinjer. Dessa rör mata duschmunstycke och badkar, om det är en dusch/badkar kombination enhet. I en endast badkar kran är bara en större vatten linje närvarande, vanligtvis 3/4 tum i diameter. De är större eftersom baljor begära en högre flödeshastighet. Duschen kan ha en större avlopp än badrum eller kök eftersom duschar har ett högre flöde än kök eller badrum kranar. Avloppet i duschen är vanligtvis 1,5 eller 2 inches i diameter.