Vad är Cryptanthus Bivittatus?

Cryptanthus bivittatus, även kallad jorden stjärnan, trivs i öknen regioner på grund av dess förmåga att absorbera vatten i dess bladverk. Denna anläggning har ett tropiskt utseende med en stor variation av färger som sticker ut. Välj den jorden stjärnan om du gillar tropiska växter som gör intryck med sina udda-formade blad och levande färger.

Växtfamiljen

Cryptanthus bivittatus växten kommer från familjen ananasväxter växt. Denna familj omfattar många arter som finns i tropiska och andra regioner som västra Afrika. Anläggningen växer nu under större delen av världen. Jorden stjärnans släktingar bland ananas och spansk mossa. Ananasväxter växter, såsom jorden stjärnan, har funnits i tusentals år.

Utseende

Cryptanthus bivittatus verkligen sticker ut på grund av dess exotiska attribut. Denna tropiska skönhet har blad som liknar en sjöstjärna, men med tappa, skiktad effekt. Lövverk fans utåt i många lager och avslutas har pekat tips. Bladen på den nedre fan ut längst, och varje ytterligare lager på toppen är något kortare. Denna växt tjocka ränder kommer i många färgkombinationer, som ljus och mörkrosa, lila och rosa, rosa och grå, gul och orange, grön och gul, grön och vit, brun och vit och persika och grönt. Anläggningen har oftast två huvudsakliga enfärgad ränder snarare än en enfärgad blad. Ränderna sträcker sig vertikalt från centrum, men vissa växter har taggiga horisontella ränder. Några jorden Star växter har inte ränder, men Visa upp en blandad kombination av färger som grönt, gult och inslag av persika. Stjärnor i jorden kan också bilda en rosett form i mitten. Anläggningen producerar också små, vita blommor.

Storlek

Jorden Stars finns i många storlekar, men de flesta bo litet. Denna anläggning fungerar bra i kombination med andra tropiska bloom som växer låg på marken. Jorden stjärnor sprida ut, så de kan ta upp fläckar av marken och göra mycket dekorativa groundcover. Plantorna växer vanligtvis inte mer än 6 till 8 inches tall. Liknar de kluster av sjöstjärnor planer runt en trädgård golvet. Du kan också placera växterna i en kruka och bladen sloka över potten i tid. Växten blir väldigt brett och bladverket kan sträcka sig långt förbi 10 inches på botten och andra lager.

Vård

Cryptanthus bivittatus kräver endast minimal vård. Anläggningen har anpassade till torra förhållanden, så bladen absorberar vatten. Den trivs i öknen regioner i USA på grund av dess robusta förmåga att växa med lite vatten. Övervattning kan döda anläggningen. Vattna växten var en till två veckor med 3 eller fler inches av vatten, beroende på anläggningens bredd. Växten trivs också i solen, så placera den nära ett bra fönster och se till att den har bra planteringsjord mix eller jord. Lägga till 3 eller fler inches av kompost eller bra gödsel till både inomhus och utomhus jorden stjärnor.