Vad är blomfoder av blomman?

Vad är blomfoder av blomman?

Blommorna är vackra att se och lukta. Natur skapade dem. på så sätt eftersom deras syfte är att reproducera. Blommor att locka insekter och pollen-transporterar djur, som fåglar, till växten till stöd i att sprida sitt pollen. Varje del av blomman har något syfte att hjälpa plantan reproducera sig-- eller i skyddande blomman tills den är fullt utvecklade och kunna reproducera.

Blomfoder

Foderblad är grön, blad-liknande strukturer som bildar en sorts trissan och bifoga en tredje blomma knopp. Blomfoder består av alla foderblad tillsammans. Ibland, sepal färger kan vara än grön, och matcha färgen på den blomblad eller ens vara tydliga, men de är vanligtvis gröna.

Betydelse

Blomfoder skyddar blomman innan det öppnas och, efter blomman blommande, kan ses vid sin bas. Tillsammans, blomman kronblad (eller "corolla") och blomfoder utgör hylle--del av blomman som inte direkt hjälpa att reproduktion. En blomma gör växtens frön. De viktigaste delarna för det här jobbet är en blomma fruktblad och ståndare. En blomma kan anses vara både manliga och kvinnliga. Ståndarna är den manliga delen av blomman och fruktblad är den kvinnliga delen. Pistill innehåller äggceller och ståndare innehar pollen. Fruktblad och ståndare finns vanligen i en blomma center.

Överväganden

Det kan ibland vara svårt att avgöra en calyx från en blomma blad. I själva verket kan en blomma foderblad och kronblad anses modifierade blad eftersom de utvecklas från samma typ av cell vävnad som växtens blad utvecklas från. En calyx kan göra flera saker när en blomma har blommat--det withers, ändrar färg, skjul eller faller av när blomman faller.

Blomblad och smält foderblad

Hos vissa arter, som liljor, kronbladen själva bildar blomfoder under flower's tidiga utveckling och kallas blomblad. Miljöförhållanden, som hårt väder eller parasiter, kan ibland orsaka foderblad till helt smälter samman. I dessa fall kommer att blomman brista ut ur blomfoder, ger blomfoder en ojämn eller asymmetrisk utseende.

Medicinska värde

Blomfoder kan ibland användas för dess medicinska värden. Blomfoder av hibiskus, används till exempel i att göra ett te för att minska kolesterol och högt blodtryck. Enligt den "naturliga medicin Journal," "extrakt av sepal innehåller stora mängder av vitamin C, antocyaniner och polyfenoler, samt den högsta koncentrationen av vattenlösliga antioxidanter. Traditionellt, har det använts i folkmedicinen för flera hälsofrågor, inklusive högt blodtryck, leversjukdomar, förlust av aptit, omsättning, och som en mild laxerande och urindrivande."