Vad är användningen av PVC-rör?

Vad är användningen av PVC-rör?

PVC-rör är populär för bevattning och inomhus VVS. Men det kan också användas för ett antal projekt runt huset eller garage. Från lagret att avleda vatten från en stiftelse, kan PVC-röret formas i en mängd handgjorda produkter.

Bird Feeder

En fyra-tums PVC pipe kan förvandlas till en fågelbordet. Skär röret till 18 inches. Ta en PVC ändlock och fäst den i ena änden av röret. Borra ett par hål att placera tråd genom för att hålla mataren. Mataren kan hängas från ett träd, markis eller veranda.

Avleda vatten

En perforerad fyra-tums PVC badkar kan placeras i slutet av ett downspout. Använd en koppling för att fästa röret i stuprör. Lägg röret i ett grunt dike och linje det med plast, täck med grus. Målet är att avleda vatten från grunden i marken.

Lagringsområde

PVC-rör kan användas för att lagra loose change, knappar eller sömnad leveranser. Skär PVC-rör till den storlek du behöver för lagring. Skär mellan fyra - och 12-tums diameter. Placera en gaveln på den ena änden och du kan börja spara.

Time Capsule

En time capsule kan fånga minnen för skola, ett företag eller en organisation. Ett billigt sätt att göra detta är att ta en fyra-tums PVC pipe och skär den i ett en fot avsnitt. Placera ett ändlock i ena änden. Fyll plast kapseln med foton och minnessaker. Ta en annan ändlock och nära av kapseln. Kapseln är redo att vara begravd eller inkapslad.