Vad används vallmofrön till?

Vad används vallmofrön till?

Vallmo (Papaver somnifernum) har använts i århundraden att behandla en mängd olika aliments och lägga till smak och konsistens på livsmedel. Starkt doftande blommorna är ett populärt komplement till många trädgårdar för sina färgglada rött, vitt, rosa och lila nyanser. Mjölkaktig ooze från anläggningens omogna kapslar, när öppnas, kallas opium, en kraftfull substans används för att skapa morfin, kodein, heroin och en mängd alkaloider. De vita eller skiffer blå vallmofrön ligger inne vallmo blomma huvuden, och deras användningsområden är nästan oändliga.

Smärta och hudirritationer

Vallmofrön är välkända för sina smärtstillande egenskaper. Fröna måste vara kvar på stjälkarna och un-springa för sina smärtstillande egenskaper att vara effektiva. Tidigare var de används för att lindra förlossning smärtor. Fröna också kan vara marken upp och kombineras med limejuice att behandla torr hud klåda.

Dysenteri och kolik

Blanda 1/4 tsk pulveriserad vallmofrön i honung och stek tills gyllenbrun. Eftersom fröna har en sederande effekt, bidrar de till att lindra dysenteri symtom, om tas två gånger om dagen. Av denna anledning har vallmofrön använts tidigare för att lindra kolik hos spädbarn.

Sömnlöshet

Vallmofrön fungerar som ett bra botemedel för sömnlöshet. Om du har svårt att sova, blanda 30 g vallmofrö mjölk med socker och ta den precis innan sängen. Du kan också använda vallmofrö olja för att behandla sömnlöshet. Ta bara 1 tsk olja precis innan sängen.

Mat och hushållsprodukter

Vallmofrön betraktas som en krydda som används till toppen bakat goda bakverk och bröd. Vallmofrö olja kan också användas att laga mat med, eftersom det ger en rik, nötaktig smak till livsmedel. Vallmofrön är en utmärkt källa av magnesium, kalcium och fibrer. De är dock mycket-kalori--i nivå med choklad. Eftersom vallmofrön tenderar att blanda väl med citron, föreslår är ofta blandade med citroner, valnötter, vitlök och smör i östra Europeiska pastarätter, Vered Guttman i Washington Post. Ett annat exempel av populariteten av citroner och vallmofrön är poppy seed citronkaka.

Förutom livsmedel används vallmofrö olja också för tillverkning av färger och lacker. Vallmofrön används ofta i tillverkning av tvål produkter, liksom.