Vad använder jag för att rengöra en svart gjutjärn diskbänk?

Gjutjärn var länge sedan, material val används på många hushållsföremål inklusive kastruller och stekpannor, badkar och diskbänkar. Om andra material har ersatt gjutjärn i de flesta fall, används bruksföremål gjorda av gjutjärn idag på grund av deras retro kvalitet och av andra skäl. Gjutjärn sänkor är ett slags retro hushåll objekt. Det är viktigt att rengöra ordentligt gjutjärn sjunker, som felaktig rengöring kan ohjälpligt skada dem.

Sköljning

Ett sätt att rengöra normala, dagliga smuts på gjutjärn diskho är att spola med varmt vatten och torka av för hand med en mjuk, icke-slipande trasa. I själva verket snarare än att vänta tills diskbänken är smutsig att skölja bort, är det bättre att vara förebyggande och skölj alla gjutjärn ytor bort efter varje användning. Medan detta tar lite mer tid än rengöring diskbänken endast periodvis, smutsiga spara tid i det långa loppet genom att inte behöva ta itu med svåra fläckar och kritiskt gjutjärn ytor.

Fläckborttagning

I händelse av att du kommer över en fläck som inte kom ren med en enkel skölj och torka, Använd en rengöring kemikalie som tillverkas av Kohler och Le Crueset att ta bort fläcken. Köpa en kemikalie som är specificerad för att användas på gjutjärn för att undvika skada på gjutjärn ytan, och använd så lite av kemikalien som du möjligt kan. Använd alltid en mjuk, icke-slipande borste eller trasa i samband med rengöring kemikalien. Använd aldrig stålull, Stålborstar eller en slipande svamp.

Kemikalier

Vissa allrengöringsmedel är säkra att använda på gjutjärn ytor. Andra kemikalier är gjorda speciellt för rengöring av gjutjärn. Om du har många gjutjärn objekt i ditt hem, betalar relativt små kostnader för en renare gjutjärn sannolikt sig själv på nolltid. Förutom att spara din allrengöringsmedel för andra användningsområden, ger köpa en renare som är särskilt utformade för gjutjärn dig tryggheten att veta att din allrengöringsmedel kemikalier inte kommer att skada din gjutjärn, även om dessa städare är godkända för att användas på gjutjärn.

Förebyggande vård

Spara tid, ansträngning, och hjärtesorg på lång sikt genom att utöva regelbunden förebyggande vård av dina gjutjärn objekt på kort sikt. Som nämnts, bör gjutjärn sjunker sköljas efter varje användning. Också, låt inte smutsig disk stapla upp i diskhon, och lämna kaffe grunder, tepåsar, vin inte, eller annan mat poster i diskhon som de kan lätt fläckar fall järn ytan.