Utomhus växter för krukor

Utomhus växter för krukor

Använda krukor för trädgårdsskötsel är det bästa sättet att maximera ökande utrymme och att skapa blomstrande trädgårdar i begränsat utrymme. Odla utomhus växter i krukor för dina däck, uteplats, steg eller något annat område. Till skillnad från permanenta växter, kan du enkelt flytta växter i krukor till andra områden i landskap. En annan stor fördel med container Trädgårdsskötsel är att du kan ge dina växter med den specifika typ av odlingssubstrat som de kräver. Till exempel, kräver vissa växter gott om fukt och gödningsmedel medan andra föredrar en torrare jord. En mängd olika växter växer bra i behållare, inbegripet dwarf fruktträd och grönsaker som tomater och ärter.

Pelargoner

Pelargoner (Pelargonium x hortorum) är en av de vanligaste odlade blommorna. Blommorna kommer i en mängd av ljusa färger och lång tid. Pelargoner växa lika bra i blomlådor och behållare som de gör i gränser och trädgård sängar. Pelargoner blommar hela sommaren fram till den första frosten. Plantorna nå en mogen höjd av 1 till 2 fot och växer bäst i full sol. Pelargoner gör bäst i zon 10 och odlas som ettåriga i många områden. Pelargoner kan enkelt startas från sticklingar. När den odlas i behållare, kan anläggningen flyttas inomhus under vintern och odlas som en krukväxt.

Pansy

Pansy (Viola x wittrockiana) är känd för dess mindre ansikte, som ger blomman ett glad, grinande utseende. Pensé tillhör en stor blomma som omfattar Johnny-jump-ups och violer. Penséer kommer i en mängd olika mångfärgade blommar som växer mitt i yviga blad. Blommorna är härdiga i USDA zon 4 till 8 och växter växer till en mogen höjd av 6 till 9 inches. Gemensamma blomma färgerna är gult, lila, vit, röd och orange. Blommor producerar fem överlappande kronblad och några har ruggig kanter. Penséer växer bäst i full sol till halvskugga.

Purple Fountain gräs

Purple fountain gräs (Pennisetum setaceum 'Rubrum') gör en attraktiv utomhus container växt med dess full knippen av fuzzy, rosy-lila blomma spikar den kaskaden från stjälkarna. Anläggningen stannar i blom under hela hösten och växer till en mogen höjd av 2 till 3 fot. Purple fountain gräs växer bra i full sol och odlas som en årlig. Denna prydnads gräs växer framgångsrikt i alla regioner i landet. Beskära den döda top tillväxten av tidigt på våren att uppmuntra ny tillväxt. Andra sorter är jätte vinrött fontän gräs, som är större i storlek, och dvärg rubrum, som är något mindre i storlek.