Uteplats tak stilar

Uteplats tak stilar

Uteplatserna är populära samla platser där familj och vänner samlas för att njuta av friluftslivet från bekvämligheten och säkerheten i sina egna hem och trädgårdar. Men vädret är inte alltid kooperativ och en uteplats utan en täckande utsätts för olägligt och oönskade väder, som regn, snö eller ens överdrivna solen. Att lägga till en uteplats tak till din uteplats kommer att spara dig en hel del oroande om vädret och att du kan fokusera på att njuta av din dyrbara uteplats utrymme. Det finns flera olika uteplats tak stilar att välja på.

Pergola tak

Pergola är en av de enklaste, mest eleganta och vanligaste uteplats tak stilar. De kan är ofta gjorda av trä som ceder eller redwood---som är kända för deras motståndskraft mot vittring--- och förseglas eller målat för att matcha vad den omgivande exteriör inredningen kräver. De flesta Pergola har galler tak strukturer som sedan kan prydas med lampor, flora och andra tillbehör för att anpassa utrymmet.

Pergola tak täcks inte helt eftersom de har galler strukturer består av enskilda takstolarna, och således lite ljus passera. Det innebär att växter kan leva under taket eftersom de kommer att få tillräckligt solljus. Å andra sidan, kan regn och snö fortfarande hitta sin väg genom.

Plast tak

Genomskinlig plast uteplats tak är billigaste stil med uteplats tak. Tung, gröna Korrugerad plast paneler är vanliga och ofta används för växthusgaser tak också. Dessa tak att ljuset filtreras i och ge gott skydd från väder och vind, men de kan så småningom börja torka röta från överexponering för solen.

Glasfiber tak

Glasfiber uteplats tak liknar plast uteplats tak eftersom de är korrugerade och möjliggöra solljus att tränga igenom samtidigt med skydd mot elementen. Glasfiber tak är lätt och stark och finns i olika färger beroende på utsmyckning behov.

Vinyl förtält tak

Vinyl förtält uteplats tak är bäst på sommaren för att skydda dig från solen och värmen. De finns i många olika färger, stilar och storlekar och är estetiskt tilltalande. Dock de hålla inte upp väl under hårt väder, och de är inte lika permanent som andra uteplats takläggning alternativ.

Aluminium tak

Aluminium tak är mycket robust och ger komplett skugga till en uteplats utrymme. Aluminium tak kommer i wellpapp paneler som överlappar varandra skapa en väderbeständig tätning. De kommer i en mängd färger och kan även målas i mer utsmyckade stilar som intrikata mönster och en stor väggmålning. Aluminium tak är mycket motståndskraftig mot stark väder som vind, hagel och snö.

Paraplyer

Uteplatsen paraplyer är en ofta förbisedd uteplats tak alternativ, speciellt lämplig för varmt väder områden där snön inte är ett problem. Stora parasoller skyddar från solen, är mobil och kan enkelt bytas ut när de blivit utslitna. De kan också stängas när vädret är behagligt och du inte känner behovet av en beläggning.