Typer av lönn träd i British Columbia

Vanligtvis kallas lönnar, träd av släktet Acer växa i nordliga regioner runt om i världen. I British Columbia lever flera arter av lönn i blandskog i hela provinsen, särskilt längs den sydvästra kusten. Uppskattad för sina detaljerade trä och söt sap, har lönn träd lämnat en källa av virke och socker för ursprungsbefolkningen och nybyggare i århundraden.

Vine Maple

Vine maple (A. circinatum) förekommer i kustnära områden i British Columbia, särskilt inom sydväst. Det är en buske eller litet träd sällan mer än 50 fot i höjd med en öppen, fördelande växtsätt krönt av stora, HANDFORMIG blad. Uppkallad efter den avslutande vanan att dess grenar, vine maple sprider sig genom att producera ett nytt rotsystem varhelst dess grenar nudda marken, att skapa täta snår längs skogen understory, enligt Jim Pojar, författare till "växter av Pacific Northwest Coast: Washington, Oregon, British Columbia och Alaska."

Bigleaf lönn

Uppkallad efter dess bladverk exceptionellt stor storlek, växer bigleaf lönn (A. macrophyllum) i stora delar av västra Nordamerika, särskilt i kustnära områden. I British Columbia trivs bigleaf lönn i fuktig, skyddade områden nära kusten, där den delar dess livsmiljö med ek och barrträd arter. Det är en stor, ofta överstiger 65 fot i höjd, med en stark central stam toppas av en krona av stora, HANDFORMIG blad. Bladen mäta 6 inches i bredd, i genomsnitt, även om vissa exemplar har mätts vid 9 inches, enligt Sherman Brough, författare till "Vilda träd av British Columbia."

Douglas Maple

Bland de vanligaste lönn är i British Columbia Douglas lönn (A.glabrum var. douglasii). Det är ett litet träd når 30 fot i höjd, med en smal stam och öppna, luftiga krona. Bladen är små, mäta mellan 1 och 3 inches i bredd, med en tråkig färg, mjuk konsistens och lätt sågtandade kanter. Även om inte ofta skördas för virke, äger Douglas lönn exceptionellt hårt trä, utlåning det smeknamnet "rock lönn," enligt Sherman Brough.

Manitoba lönn

Maintoba lönn (A. negundo) bor enbart i spridda populationer längs sydostlig gränsen av British Columbia. Små och snabbt växande, Manitoba lönn visas sällan som ett enda träd och istället bildar täta snår, ofta överstiger 30 fot i höjd. Bladen på Manitoba lönn skiljer sig från andra arter, som visas utan karakteristiska HANDFORMIG formen vanligt i hela släktet, och istället bildar sammansatta blad av mellan fem och sju flygblad längs en kvist, enligt Catherine Cutler, författare till "Den illustrerade encyklopedien av träden i världen."